Of we het nou leuk vinden of niet. Ouder worden, doen we allemaal wel.
En de laatste weken valt het mij op. Ik begin steeds meer tekenen te zien dat ik oud(er) aan het worden ben.
Het leek me een leuk idee om dat met jullie te delen, wellicht merken jullie (onbewust) hetzelfde.

1. Mijn handen
Mijn handen zien er ouder uit. Logisch, maar het valt me echt heel erg veel op. Als ik mijn nagels lak, dan denk ik soms: boy, ik heb echt oude handen. Vooral als ik ze dan ga vergelijken met foto’s van vroeger of zelfs maar van een jaar geleden.

2. Mijn gezicht
Niet alleen mijn handen gaan er ouder uit zien, ook mijn gezicht. Nee, gelukkig nog geen rimpels of grijze haren maar wel kraaienpootjes als ik lach :O
Toen Mel een paar maanden terug opmerkte dat ik ze had, schrok ik wel even. Oh noooooes!

3. Mijn leeftijd
27 winters jong, bijna 30… Ja die 3 komt toch wel erg dichtbij nu. Vooral als ik merk dat ik mensen om me heen heb die jaren jonger zijn dan ik.
Zo heb ik een collega die pas 18 is! :O
En soms hoor ik bekenden praten over hun eindexamen… Damn, dat is voor mij bijna tien (!!) jaar geleden!

4. Mijn gemoedstoestand
Ik merk voornamelijk aan mijn gemoedstoestand dat ik ouder word. Dingen die me vroeger van slag brachten, doen dat nu niet meer.
Vaak denk ik dan: “dat ik me hier een paar jaar terug druk om kon maken?”
Mijn reacties en stemmingen zijn heel anders op en bij bepaalde gebeurtenissen. Een paar jaar geleden zou ik heel anders hebben gereageerd en dat besef ik me maar al te goed. Soms heb ik het met Mel ergens over en dan zeggen we allebei tegelijk: “Goh, als dat ons tien jaar geleden was overkomen, dan hadden we heel anders gereageerd.”
En dan voornamelijk dat we nu kalmer zijn. Rustiger en meer onverschillig.
Ik kan zelf nu sommige dingen veel beter loslaten dan dat ik vroeger kon.

5. Mijn fysieke toestand
Man oh man, wat voel ik me af en toe toch een oud wijf. Pijn hier, stijf daar. Om 21uur beginnen mijn ogen dicht te vallen en moet ik echt gaan slapen, anders ben ik de volgende dag niets meer waard.
Ja, het is allemaal waar. Ik begin echt oud te worden. Ik merk dat voornamelijk na een avondje stappen of een nachtje werken in de kroeg. De dag erna ben ik echt helemaal niets meer waard en voelt mijn lichaam aan als ik een week lang ben wezen stappen. Te erg dit… haha

ouder worden

Dus ja, ik merk dat ik ouder word en dat vind ik helemaal niet erg, hoor. Dat hoort er nou eenmaal bij en ik ben zeer dankbaar dat ik ouder mag worden. Er zijn er helaas genoeg, die niet oud(er) hebben mogen worden.
Waaraan merken jullie dat jullie ouder worden?