Charlotte’s best friend thinks Charlotte is psychic. Her boyfriend thinks she might be cheating on him. But Charlotte knows what’s really wrong: She is one of the Forgotten, a kind of angel on earth, who feels the Need – a powerful, uncontrollable draw to help someone, usually a stranger. At seventeen, Charlotte finds the Need has virtually taken over her life, and it’s becoming harder and harder to hide these compulsions-if anyone knew about it, they would think she was crazy. There have been other Forgottens, but they’re gone – disappeared in a burst of light and erased from the memories of everyone whose lives they touched. This is the fate that awaits Charlotte. As everyone important in her life slowly begins to forget her, Charlotte has to decide if she’ll fight the Need in order to remain herself – no matter how dark the consequences.

Ik heb geen flauw idee meer hoe ik aan deze Epub ben gekomen, maar hij stond op mijn e-reader. Ik kwam niet zo goed door een boek heen, dat ik aan het lezen was en zocht iets anders. Ik stuitte op de titel en was direct verkocht. Ik heb geen flaptekst gelezen of een cover gezien, maar door de titel wilde ik perse weten waar het verhaal over ging.
Als ik de titel lees dan denk ik namelijk aan iets moois maar oh zo tragisch… Waar denken jullie aan het jullie de titel lezen?

A need so beautiful vertelt het verhaal van Charlotte, die “last” heeft van The Need.
The Need geeft symptomen zoals hoofdpijn, krampen en hallucinaties. Niet zo prettig, maar het doel erachter is erg mooi.
Charlotte is namelijk een Forgotten – een engelachtig wezen die mensen helpt. Niet per se mensen in nood, maar willekeurige mensen die een soort van hulp nodig hebben. Denk aan een crimineel die graag het rechte pad op wilt en een laatste duw in de rug nodig heeft om zichzelf aan te geven. Of een moeder met kind die mishandelt wordt en een zetje nodig heeft om bij die verschrikkelijke man weg te gaan. Of een oudje in een verlaten huis die niet alleen wil sterven.
Zulke Needs krijgt Charlotte door en zij dient die uit te voeren, anders blijven de hoofdpijn, krampen en hallucinaties hangen.
Echter… na de hulp die zij geeft, wordt ze door die mensen vergeten. En na iedere keer gaat dat steeds sneller.
En haar vrienden en familie weten uiteraard van niets.

Het verhaal is redelijk kort, vind ik. Maar wel goed opgebouwd. Persoonlijk vind ik het jammer dat het verhaal zo kort is. Het had wat dieper en ingewikkelder gemogen. Keuzes en reacties van Charlotte en haar omgeving staan direct al zo vast zonder erom heen te draaien.
Het is fijn dat de auteur zo direct door zee is met dit verhaal, maar het had van mij wat meer drama mogen bevatten.

Charlotte is een prettig personage, die goed wordt ontwikkeld naarmate het verhaal vordert. De personages om haar heen, helaas wat minder. Je krijgt een oppervlakkig beeld, terwijl de relaties voor Charlotte zo intens zijn. Door die oppervlakkigheid mis je een beetje de emoties. Jammer!

De schrijfstijl van Suzanne Young is redelijk prettig. Waarom redelijk?
Ze heeft dit verhaal vanuit de ik-vorm geschreven – perspectief van Charlotte. Hoewel ze dingen duidelijk en helder omschrijft wat Charlote doet, denkt, ziet en hoort, gebruikt ze daarbij te vaak het woordje “I” (ik).
Als je daar eenmaal aan gewend bent, leest het verhaal wel lekker weg.

A need so beautiful vind ik een aanrader voor de liefhebbers van YA-Urban Fantasy die graag een Engelstalig boek willen lezen. Een die mooi en tragisch is met een bitterzoet einde.

 

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

Auteur: Suzanne Young Cover a need
Originele titel: A need so beautiful
Serie: A need so beautiful #1
Genre: Young adult – Urban Fantasy
Datum verschijning: mei 2012
ISBN: 9780062008251
Uitgeverij: HarperCollins Publisher Inc
Aantal pagina’s: 288