Zes maanden na de gebeurtenissen van Stof en Schitteringen zitten de overlevenden vast in Jediah, waar ze door het leger gedwongen worden om een nieuwe magische energieversterker te bouwen. Intussen lopen de spanningen tussen Jediah en hun moederland Parsia hoog op en lijkt de situatie uitzichtloos, wanneer een verrassingsbezoek en de catastrofale gebeurtenis die erop volgt hen opeens een uitweg biedt.

Op de vlucht, met het gestolen kristal in handen, wordt het opeens schrijnend duidelijk hoe moeilijk het voor Seamon, Sirka, Joy en Valeria is om zich niet te gedragen als de terroristen die iedereen zegt dat ze zijn…

Bloed & Scherven is het vervolg op Stof & Schitteringen van de Lentagon-serie van de Nederlandse auteur Kelly van der Laan.
Stof & Schitteringen viel bij mij ook goed. Ik vond het een goed in elkaar gezet boek, maar Modern Fantasy was nieuw voor mij en daarom gaf ik het 3,5 sterren.
Als ik nu terugkijk naar wat ik ondertussen alllemaal heb gelezen, dan zou ik S&S een veel hogere rating hebben gegeven.

In de tussentijd ben ik namelijk steeds meer bekend geworden met de Lentagon-serie en ik ben echt verliefd op de wereld en personages.
Ik heb meerdere korte verhalen gelezen en was zelfs proeflezer van Bloed & Scherven. En ik was direct verkocht. Waarom?
Lees gauw verder.

Afb Bloed

Bloed & Scherven gaat verder waar Stof & Schitteringen is geeindigd, maar er zit wel een aantal maanden tussen.
Ook heeft Van der Laan een soort van perspectiefswitch gemaakt. Ze legt nu de focus op andere personages dan in het eerste deel.
Hierdoor leer je andere personages kennen, die ook interessant zijn. Toch laat ze de personages – die in Stof op de eerste rij zaten – niet in de steek en houd je hen ook in zicht.
Er is een goede verhouding in diepgang van alle verschillende personages. Van de een ga je meer houden, van de ander juist minder.

Het verhaal is kontknijpend spannend. Kelly van der Laan heeft het in zich om de lezer te amuseren, te laten lachen, te shockeren en ook om te laten huilen.
Juist, I cried. A lot.
Er zitten hele ontroerende momenten in, maar ook momenten vol gruwel en actie.
Bloed & Scherven zit vol met verschillende componenten die het hele boek interessant maken voor verschillende liefhebbers.

In dit boek leer je andere personages kennen. Nieuwe, maar ook oude die je juist nog beter leert kennen.
De mengeling van verschillende personages – voornamelijk in karakter – maken het verhaal wisselend in gebeurtenissen.
Door keuzes van deze personages is er heel veel actie-reactie in het boek waardoor gebeurtenissen elkaar opvolgen en je hebt geen idee hoe het allemaal gaat eindigen.

Ik ben dol op de personages die Van der Laan heeft gecreeerd.

Niet alleen de personages, het verhaal en de wereld zijn aspecten die dit Lentagonboek zo interessant maken, maar ook de schrijfwijze van de auteur.
Ze heeft namelijk een prettige schrijfwijze, die heerlijk weg leest.
Geen overbodige en lastige woorden, maar woorden die passend zijn voor dit verhaal en diens wereld.

Ik ben fan. Hart-stikke fan. Kelly van der Laan heeft met Bloed & Scherven een geweldig goed boek neergezet.
Zij bewijst maar weer dat Nederland degelijk wel schrijftalent bevat.

 

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

cover bloedOriginele titel: Bloed & Scherven
Auteur: Kelly van der Laan
Serie: Lentagon #2
Genre: Modern Fantasy
Datum verschijning: augustus 2015
ISBN: 9789463080040
Uitgeverij: Zilverbron
Aantal pagina’s: 270