Wanneer een boek wordt verfilmd, is het toch altijd spannend hoe ze al die 300+ pagina’s in 2 uur film gaan stoppen!

The Maze Runner vind ik een goed boek! De film is een tikkeltje anders maar nog steeds goed!

The Scorch Trials vind ik wat langdradig (het boek). De film… WOW helemaal anders maar zooo goed!

Scorch2

Toen de film begon, zag ik al direct dat deze anders verliep dan het boek. Helemaal niet erg, maar ik was erg benieuwd naar hoe ze de verhaallijn zouden aanpassen.
Algauw kwam ik erachter dat de film echt GEBASEERD is op het boek. Even was ik teleurgesteld, maar de film heeft me positief verrast. Persoonlijk vind ik het verhaal van de film beter dan het boek. Niet zo langdradig en beter passend naar de personages en deel 1.

The Scorch Trials film en boek lijken totaal niet op elkaar, maar ik vind ze beiden zeer goed. Iets wat ik niet had verwacht, omdat ik er normaal gesproken niet tegen kan als ze hele plotlijnen gaan aanpassen voor een film, maar hier is dat zeker positief uitgevallen.

Dus vrees niet als je het boek hebt gelezen en de film niet durft te kijken… Je krijgt gewoon twee verhalen en kunt het zien als een : “What if…” :)

Scorch1