The population of the island of Turios is mercilessly exterminated by the workings of black magic. Only Bashinoir, badly wounded, his wife Lil, and the Priestess Miril have survived. Determined to give their loved ones a worthy burial, the three soon discover that the corpses have disappeared. Their only hope for salvation now lies in the magical protection of the Temple, as sinister threats continue to pursue them. A shadow spreads over their hearts, dividing and destroying them, as their bodies appear to be fading away. Feeling increasingly isolated, Bashinoir watches as the two women grow closer…
In the Kingdom of Isk, wizards and wisemen alike must bow down before the insatiable King Beanor, whose greed for power and war is matched only by his hunger for sex. A young woman he has chosen as his next bride does not, however, wish to surrender her freedom to love and live. Will games and tricks under the sheets turn the tide in a war that has lasted thousands of years?

Dit boek ben ik volledig “onvoorbereid” aan begonnen. Wat bedoel ik hiermee? Ik heb de flaptekst niet gelezen, de cover niet gezien. Ik heb alleen te horen gekregen van de auteur dat dit een SciFi boek is.
SciFi schrikt mij meestal niet af en de auteur had mij een vriendelijk mailtje gestuurd, dus ik dacht: waarom ook niet?

Helemaal blanco ging ik in dit boek. Best een risico, maar zeker een uitdaging.
Wat vond ik ervan?

Je valt direct midden in een gebeurtenis. Normaal gesproken is dat geen ramp, maar deze was nogal verwarrend.
Er gebeurde van alles, bloed overal en opeens lees je de gedachten van meerdere personages over dat ze een bepaalde vrouw aantrekkelijk vinden.
Uhmm, niet helemaal toepasselijk, lijkt me als er hoofden van rompen af vliegen.
Goed, dat was dus eventjes wennen.
De verhaallijn heeft een kleine spanningsboog, waardoor je interesse wordt gewekt.
Dat is een goed teken.
Jammer, dat ik niet geboeid bleef, omdat het op een gegeven moment meer om seks draaide dan om het werkelijke probleem. Iedereen leek wel met iedereen naar bed te willen en dat vond ik op een gegeven moment beetje jammer.
Seks is oké en ik schrik daar zeker niet van terug, maar hier leek het wel om te draaien.

Luca Rossi schrijft zeer prettig. Je vliegt over de zinnen heen. Ze gebruikt korte, prettige zinnen en niet al te moeilijke woorden. En ze draait er niet om heen.
Een minpuntje: het boek heeft een vertellersperspectief waardoor er heel erg geswitched wordt van personages. Er zijn best veel personages, waardoor je best verward raakt. Door het gebruik van dit perspectief kreeg ik ook niet echt een band met de personages.

Dat is erg jammer want de personages zijn boeiend geschreven en boeiend gemaakt. Ondanks de verwarring en de vele seks, was ik toch geïnteresseerd naar de personages: wat zijn hun interesses? wat beweegt hen?
Je leert de personages zeker wel kennen in het boek. Al denk ik dat de auteur beter had kunnen kiezen voor een perspectief van 1 personage. Dan was het allemaal wat dieper en intenser geweest.

Dat het verhaal prettige personages en op een goede manier is geschreven, wil helaas nog niet zeggen dat het concept – naar mijn mening – goed is. Ik begrijp namelijk nog steeds niet waarom er zoveel seks in voor komt.
Nogmaals: ik heb niets tegen seks, maar in dit verhaal leken me bepaalde gebeurtenissen en gedachten een beetje overbodig waardoor je de hele clue (waar het werkelijk om draait) mist.

Al met al een prettig boek om te lezen, maar niet mijn smaak.

ster gevuldster gevuld

cover branchesOriginele titel: I Rami del Tempo
Auteur: Luca Rossi
Genre: SciFi
Datum verschijning: maart 2014
ISBN: 9781497314375
Uitgeverij: N/A
Aantal pagina’s: 156