Op een strand van een van de Polynesische eilanden spoelt een jonge man aan. Hij heeft geen herinneringen en weet niet wie hij is of hoe hij daar terecht is gekomen. Welke gebeurtenis was zo erg dat die zijn geheugen deed verdwijnen? Hij wordt opgevangen door de lokale bevolking, maar voelt zich sterk ontheemd. Dan verschijnt in een droom een beeldschone vrouw, een vreemde die hem laat lachen. Die lach wordt zijn houvast en hij besluit naar de vrouw op zoek te gaan. Maar waar moet hij beginnen? Hij weet niet eens welke taal hij hoort te spreken. Als hij daarna op het strand een halfvergane dichtbundel vindt met een gedicht van Dylan Thomas, raakt hij ervan overtuigd dat hij in Wales de antwoorden op zijn vragen zal vinden. En hij begint aan een avontuurlijke zoektocht naar zijn afkomst en naar zijn eigen herinneringen, en vooral naar de vrouw waarvan hij steeds droomt.

Nog voordat ik het boek had opengeslagen, keek ik er al naar uit om dit boek te lezen.
Op de kaft stond namelijk “voor de lezers van Santa Montefiore” en laat dat nu een van mijn favoriete schrijfsters zijn. Toch stond ik er enigzins sceptisch tegenover, want de boeken van Santa Montefiore lees ik al vanaf mijn twaalfde en kon moeilijk geloven dat iemand een roman had geschreven die net zo goed zou zijn als die van mevrouw Montefiore.

In het begin wist ik dan ook net wat ik van het boek moest denken, het begon wat warrig en mysterieus. Toch intrigeerde het verhaal, doordat ik er in het begin niets van begreep wilde ik verder lezen. Het hoofdpersonage is een man zonder geheugen, hier kwam ik pas na een tijdje achter (tegenwoordig lees ik bijna nooit meer de achterflap van een boeken). En deze man ondergaat een heel avontuur om zijn geheugen en herinneringen terug te vinden.

Het is een magisch verhaal en wat mij vooral aansprak, is dat het op een manier is geschreven die ik niet vaak heb gelezen. Je blijft verder lezen en blijft je verbazen over wat er allemaal gebeurd in het verhaal.
Je kunt veel vraagtekens zetten bij wat je wel en niet weet en je leest ook stukjes vanuit andere personages, deze hebben veelal een kleinere rol, maar zijn wel belangrijk voor de loop van het verhaal.

Verder wil ik er niet meer over verklappen, ik zou het boek aan iedereen aanraden die van de boeken van Santa Montefiore houdt. Het is magisch, spannend boek en natuurlijk zit er een vleug romantiek tussen.

 

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

cover belofte vd zeeOriginele titel: Forte come l’onda è il mio amore
Auteur: Francesco Zingoni
Genre: Roman
Datum verschijning: juli 2014
ISBN: 9789401602532
Uitgeverij: Xander Uitgevers