De Vijfde Golf komt eraan en de mensheid staat aan de overheid van totale vernietiging… Cassie, Ben en Ringer overleefden de eerste vier Golven en staan voor een moeilijke keuze: wachten tot Evan Walker terugkomt of op zoek gaan naar andere overlevenden vóór de vijand hen te pakken krijgt. Want dat er een nieuwe aanval komt, is onvermijdelijk. Cassie en haar vrienden zullen de ultieme strijd moeten aangaan tussen hoop en wanhoop, leven en dood. 

Als recensie exemplaar kreeg ik dit boek. Mijn dank is groot daarvoor, want toen ik De Vijfde Golf uit had, wilde ik dolgraag doorlezen met het tweede deel.
Wat vond ik van dit vervolgdeel?

infinite sea

Auteur Rick Yancey heeft met dit boek de perspectieven gewisseld. Dit verhaal wordt voornamelijk verteld door Pepper (Ringer), een meisje dat Ben in deel 1 heeft leren kennen. Pepper is een pittige, zeer sterke dame. Of eigenlijk doet ze zich vooral heel erg sterk voor. Iets wat mij direct opviel. Ze is heel erg doorzichtig, iets wat ze zelf niet in de gaten heeft. En eigenlijk mag ik haar niet zo. Het haar manier van denken, haar beschermingsmuur die ze heeft opgetrokken waardoor ze heel arrogant over komt, terwijl ze een heel zacht eitje is.

Ook Cassie komt weer aan het woord, iets wat voor een fijne afwisseling zorgt want Pepper en Cassie zijn twee totaal verschillende meisjes. Waar Cassie vooral voor haar vrienden en broertje vecht, vecht Pepper voornamelijk voor zichzelf.

Personages ontwikkelen zich langzaam maar zeker in dit verhaal en ze groeien allemaal ten opzichte van het eerste deel. Er zijn momenten waar je meer van bepaalde personages gaat houden, maar ook momenten waar je juist minder van ze gaat houden. Je leert ze steeds beter en beter kennen.
Nog steeds is er de soort van dagboek-wijze in dit verhaal waardoor er veel kan gebeuren, maar ondertussen ook weer heel erg weinig. Dat contract is erg mooi, want nu zie je goed hoe iets iemand bezig kan houden.

Wat betreft de actie, is dit boek harder en bloederiger. Maar minstens net zo spannend. In De Vijfde Golf krijg je namelijk bepaalde vragen: waarom en hoe?
In De Oneindige Zee krijg je een redelijk antwoord op het “hoe”. Je ontdekt wat de Anderen precies zijn en hoe de wereld in elkaar steekt / gaat steken. Ondertussen begint de andere vraag steeds meer te branden: waarom?
Op dat antwoord moeten we helaas nog eventjes wachten, want deel drie is onderweg!

Nee, ik heb helaas minder van dit verhaal genoten dan van De Vijfde Golf. Dit komt voornamelijk door Pepper. Maar misschien ook wel omdat ze zo weinig vooruit komen. Echter ben ik wel heel erg benieuwd naar het derde deel van deze spannende serie.

 

ster gevuldster gevuldster gevuld

 

cover de oneindige zee Originele titel: The Infinite Sea
Auteur: Rick Yancey
Serie: The 5th Wave #2
Genre: Young Adult – Sci Fi
Datum verschijning: april 2015
ISBN: 9789400505469
Uitgeverij: AW Bruna
Aantal pagina’s: 336

Wij danken uitgeverij AW Bruna voor het toezenden van dit recensie exemplaar.