We zijn allemaal opgegroeid in de wereld van Disney. Patricia nam de telefoon op met: Met Ariël en mijn moeder moest de enge stukjes van Sneeuwwitje doorspoelen tot ik 8 jaar oud was. Ook nu nog leren we met iedere nieuwe film een nieuwe levensles. Hoe ouder we worden, hoe meer we ook werkelijk op steken van de avonturen van onze favoriete Disney helden. Dit zijn mijn favoriete films en de levenslessen die ik ervan heb opgestoken door de jaren heen.

5. Op nummer 5 voor mij staat de film Lilo & Stitch. Deze film draait om de liefde en kracht van je familie, en hoe je niet eens door bloed verbonden hoeft te zijn om een familie te kunnen vormen.”Ohana means family, and family means no one gets left behind or forgotten.” – Lilo

8107_1

 

4. Dory in Finding Nemo is behalve vergeetachtig en hilarisch ook nog eens de eeuwige optimist die ik af en toe in mezelf mis. Dus wat doe je wanneer het leven je tegen zit: ”Just keep swimming, just keep swimming…” – Dory

just-keep-swimming

 

3. Wie is er nou niet dol op Frozen?! Ook al ben ik diehard Sven-fan, toch ga ik voor een les geleerd door de leukste sneeuwman ooit: ”Some people are worth melting for.” – Olaf

9da337156e9627153f8cc758e0161e0a

2. Hoewel ik van Disney houd als geen ander, heb ik mezelf er nog nooit toe kunnen zetten om Bambi te kijken. Hoe kan ik nu toekijken hoe de mama van dat arme beestje… Nee. Nooit gezien, en ga het waarschijnlijk niet doen. Gelukkig hoef je niet de hele film te zien om er iets van te leren! Zo zegt Stampertje: ”If you can’t say something nice, don’t say nothing at all!” – Stampertje

hqdefault

1. Wat kan er nou nog op tegen de Lion King. Vol levenslessen van niet alleen Mufasa en Rafiki maar ook Timon en Pumba. Want wie kan nou nee zeggen tegen een beetje: “Hakuna Matata” – Timon & Pumba

download