De regen tikt zachtjes tegen het raam en ik zit met een dekentje om mij heen gewikkeld te bibberen van de kou. Mag de open haard al aan? Heerlijk zo’n dagje in november… Aaah… Reality check! Het is nog maar half augustus en alhoewel het noorden en midden van Nederland al weer naar school gaan, heb ik nog zomervakantie. En hoe haal ik de zomer nu in huis bij gebrek aan lekker weer? Juist! Met een fijn zomerverhaal! Hieronder mijn favorieten:

Julia – Anne FortierSchermafbeelding 2015-08-17 om 14.49.53

In de prachtige Toscaanse stad Siena gaat Julia Jacobs op zoek naar haar familiegeschiedenis. In een bankkluis vindt ze aanwijzingen over haar afkomst – maar ook een dreigement dat aan haar gericht is. Wat volgt is een zoektocht vol spanning en romantiek. Zal het Julia lukken om de waarheid over haar familie te achterhalen? Is er een verband met het beroemde liefdesduo Romeo en Julia?

bron afbeelding

 

Rozengeur en zonneschijn – Jill Mansell

Schermafbeelding 2015-08-17 om 14.52.27

 

Sophie Wells werkt als fotografe in de populaire badplaats St. Carys. Ze heeft besloten niet meer aan een relatie te beginnen; dat wil ze niemand meer aandoen. Tot haar afgrijzen valt ze toch voor Josh Strachan, de nieuwe eigenaar van het chique hotel Mariscombe House. Waarom moet juist hij haar dan betrappen op skinny-dipping? Dat wordt een zomer vol rozengeur en zonneschijn!

bron afbeelding

 

Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy

Schermafbeelding 2015-08-17 om 14.55.38
Als je op je achtentwintigste nog bij je zus in huis woont, uit verveling met je baas slaapt en een baan hebt waarbij je het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing op je telefoon zit te kijken, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan.

Via een advertentie op internet komt Robin in contact met ene Connor McFarland, die op zoek is naar een kindermeisje in een gehucht in Ierland. Dat lijkt Robin de perfectie locatie om haar weddenschap te winnen. Ze stapt zonder aarzelen op het vliegtuig, maar Connor blijkt een totaal ander type dan ze dacht; ze hebben binnen tien minuten ruzie en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Toch blijft ze, bij gebrek aan beter plan. Die impulsieve beslissing brengt haar een onverwachte vriendschap, hilarische verwikkelingen en… de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden.

bron afbeelding

Wat zijn jouw favoriete zomerboeken?