Diary4cAlweer 11 dagen geleden dat ik vakantie had. Wat vliegt de tijd als je druk aan het werk bent…
Mijn vakantie leek – gelukkig – erg lang te duren en ik heb daarom ook erg genoten van mijn vrije dagen.
In 2014 zijn we (mijn man en ik) beiden op een lange vakantie buiten Europa geweest en daarom vonden we dit jaar dat we in ons kikkerlandje moesten blijven. En die keuze heeft ons zeker niet teleurgesteld.
Weet je die hittegolf nog? Dat het zo warm was, dat je niet meer normaal kon bewegen?
Nou, toen hadden wij vakantie en hebben wij heel wat tijden aan het zwembad in moeders tuin gelegen.
Wat hebben we nog meer gedaan?
Als eerste hebben we een dagje Scheveningen gedaan met goede vrienden. Een erg hete, maar gezellig dag. Scheveningen was rustig, omdat er toen nog geen schoolvakanties waren dus we hadden genoeg ruimte op het strand.
De dag erna vertrokken we naar Veendam (Groningen) om een paar dagen bij mijn lieftallige nichtje en gezin te vertoeven. Met haar (en haar zusje) ben ik opgegroeid en het is dan altijd erg leuk om met haar bij te kletsen.

Daarna vertrokken we naar Rotterdam waar mijn andere lieftallig nichtje woont (ja, zusje van…) waar we het ook super gezellig hebben gehad; shoppen, lekker eten en een chihuahua die je iedere ochtend komt wekken!
Vanuit Rotterdam reisden we door naar Amsterdam waar mijn schoonzusje woont. Amsterdam vind ik echt een enorm leuke stad waar iedere keer wel iets te ontdekken valt. Nu mijn schoonzusje daar woont, kun je vast wel voorstellen dat wij vaker naar Amsterdam gaan!

Diary4

Onze hele vakantie hebben we trouwens goed gebruik gemaakt van de Nederlandse Spoorwegen. Met onze avondkaarten à €9,00 konden we lekker reizen in de eerste klas (van Tegelen naar Rotterdam, van Rotterdam naar Amsterdam en van Amsterdam weer terug naar Tegelen). Niets over te klagen als je bedenkt dat een simpel enkeltje van Tegelen naar Amsterdam over de 25 euro kost… Nu waren we voor €27,00 p.p. rond!

De dag na onze vakantie hadden we ons jubileum; 3 jaar getrouwd!
Omdat we hadden afgesproken dat we het niet echt gingen vieren, ging ik ervan uit dat ik na het werk gewoon lekker op de bank kon gaan hangen met mijn kerel.
Maaaarrrr, hij had een verrassing voor me! 😀
Toen ik thuis kwam, was hij met de hond weg. Op de deur hing een briefje dat ik me casual moest kleden en dat we om 18.40 uur zouden vertrekken.
Hij nam me mee naar een heerlijk restaurant in het volgende dorp met een prachtig uitzicht op de Maas. Heerlijk gegeten!
(als je bedenkt dat hij geen geheimen kan bewaren en verrassingen altijd verspild zijn, is het toch knap dat ik dit keer echt verrast was haha)

Diary4b

Tijdens mijn vakantie ben ik trouwens enorm veel gaan lezen en dat houd ik nu nog voort. Ik zit weer op mijn gemiddelde van 1-1,5 boek per week. Met mijn drukke schema ben ik best trots op mezelf dat ik dat allemaal red.
En in dit drukke schema heb ik ook tijd gemaakt om naar de Passiespelen te gaan.Diary4a
Er zullen er vast wel zijn die nu denken: heuh? Passiespelen? Was da?

Het is een theaterstuk over het verhaal van Jezus vanaf zijn aankomst in Jeruzalem tot het opstaan vanuit zijn graf.
Om de vijf jaar worden de Passiespelen gehouden in het openluchttheater de Doolhof in Tegelen (bij mij om de hoek). En dit jaar wilde ik graag gaan. Dus ben ik laatste geweest met mijn vader en zijn vrouw.
Erg mooi verhaal en goed geacteerd!

Dit was zo’n beetje een opsomming van de afgelopen 4 weken… Wat hebben jullie de laatste weken beleefd? :)