Rechercheur Thomas DeLohr wordt op de zaak van twee auto-ongelukken gezet. De aanblik van het verwoeste lichaam van een van de slachtoffers confronteert hem met zijn verleden. Bij elke stap die hij zet om de puzzel te ontrafelen, raakt hij verder verwijderd van de oplossing. En dan blijken de crashes helemaal geen ongelukken. Thomas bijt zich vast in de zaak. Dat dreigt hem zijn carrière en zijn grip op het leven te kosten.

Fleur Benedictus is beginnend journalist en de dochter van de beruchtste advocaat van Saksenburcht. Ze moet en zal met haar primeur over de ongelukken de voorpagina halen. Haar pad kruist dat van rechercheur Thomas DeLohr, een man die Fleur maar niet uit haar hoofd kan zetten. Haar roekeloze zoektocht naar erkenning heeft grote gevolgen, ook voor wie Fleur het meest liefheeft. (bol.com)

Dit is niet het eerste verhaal dat ik lees, dat geschreven is door Olga Hoekstra. Eerder maakte ik kennis met haar schrijfwerk toen ik haar Young Adult-verhalen las. Dodenweg is de eerste uitgegeven thriller van Olga’s hand, ze won een uitgeefcontract voor dit boek tijdens de Coffee Company Book Awards van Xander Uitgevers. Een schrijftalentenjacht op Nederlands grondgebied, voor schrijvers die nog niet eerder waren gepubliceerd.

Omdat ik van de Young Adult-boeken heb genoten, was ik erg nieuwsgierig naar deze thriller. Ik lees graag thrillers – al zou je dat niet zo snel zeggen als je naar mijn gelezen-lijst kijkt.

Dodenweg begint zoals iedere thriller: een lijk. En dan kan ik nu natuurlijk gaan klagen hoe cliché dit is, maar dat is het niet – naar mijn mening. Dodenweg is echter geen standaardthriller.
Personages worden goed uitgediept waardoor je begrip krijgt voor diens daden en woorden – uiteraard niet voor de dader, want die is gewoon… Ik heb er geen woorden voor.
Het verhaal wordt geschreven vanuit vier perspectieven: Fleur, Thomas, de dader en diens slachtoffer(s). Voor Fleur en Thomas komen aan het woord. Twee prettige personages.
Het gewissel tussen perspectieven maakt het verhaal mysterieuzer en spannender. Naast de spanning en mysterie rondom het politie-gebeuren-gedeelte, is er ook een seksuele en sensuele spanning onderling de verschillende personages. Iets wat vermakelijk toevoegend is voor het verhaal. Het geeft dat net wat beetje extra.

Hoekstra heeft een zeer prettige schrijfstijl en hanteert korte hoofdstukken. Iets wat erg prettig en handig is, wanneer je laat in bed ligt en nog één hoofdstukje wil lezen. Uiteraard lees je veel meer dan dat ene hoofdstukje, want het verhaal is erg spannend en verslavend, maar de korte hoofdstukken maken het prettiger – vind ik.

De plot van het verhaal is trouwens heel erg goed. Ik had in ieder geval niets door. Totaal onverwachts en zelfs een beetje schokkend, wat het verhaal natuurlijk extra pluspunten geeft.
Daarbij heeft de auteur ook gekozen voor een kleine cliffhanger, waardoor ik de bui alweer zag hangen…

Olga Hoekstra heeft met Dodenweg, een eerste deel van een serie, een zeer goede thriller neergezet. Voor de doorgewinterde thrillerlezers misschien nog wat aan de brave kant, maar ik heb er zeker van genoten. Ik kijk uit naar deel 2, waarvan ik al een klein stukje heb kunnen proeven…

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuldster leeg

Auteur: Olga Hoekstracover dodenweg
Originele titel: Dodenweg
Serie: Saksburcht Thriller Serie #1
Uitgever: Xander Uitgevers
Genre: Thriller
Datum uitgave: oktober 2014
Aantal pagina’s: 336
ISBN: 9789401602518

 

Dit boek hebben wij als recensie exemplaar ontvangen van Xander Uitgevers, dank daarvoor!