Cursed to be a siren, Gemma’s life is slowly being destroyed. Struggling to move away from the savage darkness she needs to survive, she’s desperate to break the curse that has turned her into a monster and is keeping her from the family – and boy – that she loves. But the alluring yet lethal sirens, Penn, Thea and the newly initiated, Liv have no intention of letting her go. 

Wat me als eerste opviel, was dat dit boek, het laatste deel van de Watersongseries, een stuk dikker is dan de voorgaande boeken. Bijna twee keer zo dik.
En dat is ook wel nodig geweest voor een passende afsluiting van deze serie.
In dit dikkere deel wordt er namelijk nog dieper ingegaan op de vloek van de sirenes, op de geschiedenis en hoe Gemma en haar vrienden deze situatie kunnen oplossen.
Alles wordt helder en duidelijk; je krijgt antwoorden op vragen die je in het eerste boek al stelde.

Maar niet alleen de vloek en de geschiedenis van de sirenes wordt duidelijker.
Personages worden ook nóg meer uitgediept, je leert ze nog beter kennen en dat is het mooie aan dit verhaal want nu ga je dingen echt pas begrijpen; het hoe en wat, waarom van een personage.
Mijn uiterst favoriet is niet Gemma of Harper, maar gaat juist uit naar Alex en Daniel. De twee jongens in het verhaal die behoorlijk wat te verduren hebben, alleen maar omdat ze verliefd werden. Arme kerels :’).

Persoonlijk heb ik geen happy endings nodig, maar passende eindes. En ik heb aangegeven dat dit boek een passende einde heeft, al had hij voor mij nóg meer kunnen passen. Het is een mooi einde met een “pfieuw”-gevoel, maar volgens mij niet helemaal kloppend met de theorie in het verhaal – of ik heb het verkeerd begrepen…

Maar goed, Elegy is qua spanningsopbouw, verhaallijn en personages het beste boek van de hele Watersongseries. Dus als je nog twijfelt, terwijl je bezig bent met voorgaande boeken: het komt allemaal wel goed!

 

 

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

 

cover elegyOriginele titel: Elegy
Auteur: Amanda Hocking
Serie: Watersong #4
Genre: Young Adult – Fantasy
Datum verschijning: februari 2014
ISBN: 9781250056542
Uitgeverij: St. Martens Press
Aantal pagina’s: 542