Love Rosie is de verfilming van het boek Where rainbows end van Cecilia Ahern  (P.S. I Love you).

Het leuke aan het boek vond ik de vertelwijze. Het verhaal bestaat namelijk alleen maar uit correspondentie tussen de twee personages, Rosie & Alex. Denk aan brieven, kaarten, smsjes en mails. Uit deze correspondentie krijg je mee wat er allemaal gebeurt. Apart,maar erg leuk en eens iets anders. Het verhaal vond ik erg lief.

Ik was daarom ook erg benieuwd naar de verfilming met Lily Collins en Sam Claflin. In de film wordt niet zo heel veel gebruik gemaakt van de correspondentie zoals in het boek. Alleen de belangrijke brieven en mails worden gebruikt en verder “zie” je het verhaal zoals in iedere andere film en dus niet zoals in het boek via brieven.
Dat vond ik een beetje een teleurstelling want voor mij werd daarmee het speciale van het verhaal weggehaald. Nu was het een doodgewone chicklit/liefdesdrama en een behoorlijk saaie, waarbij het cliché opeens jammerlijk was.

Qua acteerwerk was de film ook niet bijzonder goed. Persoonlijk vind ik Lily Collins heel saai over komen op het witte doek (schijnbaar ben ik daar een van weinigen van, gezien ze de laatste jaren in Veel films heeft gespeeld) en zo bracht ze personage Rosie ook tot leven: saai. Sam Claflin daarentegen zet een leuke, charmante Alex neer. Charmanter dan in het boek, dat is dus een pluspunt.

In het algeheel was de film een tegenvaller en kan ik alleen maar zeggen: the book is better than the movie.

cover love rosieTitel: Love Rosie
Regisseur: Christian Ditter
Acteurs: Lily Collins, Sam Claflin e.a.
Genre: Romantiek
Verschijningsdatum: 18 december 2014 (Nederland)
IMDB Rating: 7,2