Het gezin Weiss is een typisch Hollywoodgezin. Vader Sanford is een analist en coach die een fortuin heeft vergaard met zijn doe-het-zelf-handleidingen. Moeder Cristina houdt zich voornamelijk bezig met de carrière van haar zoon Benjie, 13 jaar en een heus kindsterretje. Eén van Sanfords klanten is de actrice Havana, die ervan droomt om een remake te maken van de film die haar moeder Clarice in de jaren 60 beroemd maakte. Clarice is echter dood en Havana wordt ‘s nachts geplaagd door visioenen van haar dode moeder… Benjie, die net terugkeert uit een afkickprogramma, en zijn zus Agatha, die recentelijke ontslagen is uit een sanatorium waar ze behandeld werd voor criminele pyromanie, zorgen voor een explosieve situatie. (moviemeter.nl)

Ik zal het je zeggen… Deze film is zooooooo bizar en vaag!
Goed geacteerd, maar verhaallijn is zo… Ik weet niets eens hoe ik het moet beschrijven.
Ik was de film aan het kijken en mijn man komt halverwege binnen en vraagt: waar gaat hij over?
En ik had geen flauw idee wat ik moest beantwoorden: “Uhmm… deze actrice ziet geesten van haar moeder, die andere is de zus van die jongen en de dochter van die man, die getrouwd is met zijn zus en ze is ook weer de personal assistant van die actrice die seks heeft met haar vriendje en ze wil met haar broertje trouwen..”

Right? Ja, dat dacht ik dus ook toen ik het vertelde!

Als kijker val je eigenlijk een beetje in het verhaal van Havana, een actrice die naar mijn inziens behoorlijk depressief is en issues heeft met haar dode moeder. Haar nieuwe personal assistant is een beetje aan de bizarre en vage kant – I would’nt trust her – en met haar komst begint het bizarre van de film.

Wat betreft actie gebeurt er vrij weinig in deze film. Er wordt veel gepraat en mentale spelletjes gespeeld, die voor de kijker nauwelijks te volgen zijn. De verhaallijnen lopen door elkaar en moeten uiteindelijk samen komen, maar dat gebeurde in mijn hoofd echter niet. Ik zag de link wel, maar ik begreep hem niet helemaal. En of dat nu komt doordat ik de film redelijk laat op de avond keek, of dat de link zo vaag ter beeld was gebracht, weet ik niet.

Echter is het acteerwerk wel heel erg goed gedaan. Personages kwamen realistisch en geloofwaardig over, pijn & verdriet was goed te voelen – al begreep je als kijker misschien niet helemaal waarom. Als genre staat bij deze film: Drama / Comedy.
Ik ben het eens met drama, maar niet met comedy. Om de film heb ik niet gelachen, althans niet omdat die zo grappig was.
Aan het einde heb ik wel gelachen, maar meer van ongeloof: “Wat is dit??!” (lees: what the f…?!)

Ik kan niet eens uitleggen waarom hij zo vaag was. Eigenlijk moet je hem gezien hebben om te begrijpen wat ik bedoel, maar anderzijds wil ik jullie deze film niet aanbevelen 😉 dus geloof me maar op mijn woord.
Ik heb veel vage films gezien, maar deze slaat werkelijk bijna alles.

cover maps 2 the starts Titel: Maps to the stars
Regisseur: David Cronenberg
Acteurs: Julianne Moore, Mia Wasikowska, John Cusack, Robert Pattinson e.a.
Genre: Drama / Comedy
Verschijningsdatum: 28 augustus 2014
IMDB Rating: 6,3