Dave Skylark (James Franco) is een succesvolle talkshowhost met zijn eigen late talkshow ‘Skylark Tonight’. Echter, het brein achter dit succes van Dave is de producer en tevens zijn beste vriend Aaron (Seth Rogen). Aaron, die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging, weet voor Dave een interview te strikken met de mysterieuze en meedogenloze dictator van nucleair bewapend Noord-Korea: Kim Jong-Un. Wanneer de twee zich voorbereiden op het vertrek naar Noord-Korea, worden ze benaderd door de CIA met een plan om de dictator te vermoorden. Dave en Aaron accepteren de opdracht van de CIA, maar blijken nou niet bepaald moordmachines te zijn die de gevaarlijkste man op aarde kunnen ombrengen.

Wie meerdere films van Seth Rogen heeft gezien, weet dat die man een behoorlijke mafkees kan zijn met zo nu en dan wat serieuze momenten.
In The Interview komt hij als acteur dan ook helemaal tot zijn recht en trekt James Franco met zich mee. Een grappig duo op het scherm, maar je moet wel van hun humor houden. De film is een beetje overdreven, misschien wel te vergelijken met de Scarymovie-reeks. Leuk om een avondje te gniffelen op de bank, maar je moet er echt van houden.
Ik zelf vond de film “wel oké” terwijl Andrés bijna dubbel lag van het lachen – en het komt vaker voor dat Andrés dingen grappig vindt en ik totaal niet, dus ik stond er niet van te kijken dat hij deze film zo hilarisch vond.

Het verhaal om de Noord Koreaanse president te vermoorden met alles wat daarbij komt kijken, is leuk en origineel bedacht. De manier hoe de personages van Franco en Rogen alles aanpakken en reageren op aspecten die zij helemaal niet gewend zijn. Zo moeten ze dus de president gaan vermoorden, terwijl die twee in geen enkel opzicht gewelddadig zijn.

Rogen en Franco zijn een leuk duo op het witte doek en de toevoeging van Randall Park voegt daar nog meer lachwekkende scenes aan toe.

The Interview is leuk voor een avondje lachen op de bank, maar je moet van de humor houden.
Cover the interviewTitel: The Interview
Regisseur: Evan Goldberg / Seth Rogen
Acteurs: Seth Rogen, James Franco, Randall Park e.a.
Genre: Actie / Comedy
Verschijningsdatum: 29 januari 2015 (Nederland)
IMDB Rating: 6,7