Donderdagavond, half 8, dikke rij voor de ingang van de bioscoop…. Spectre in premiere… Don’t get me wrong, die film toch echt wel heel graag wil zien, maar wij hadden niet zo’n zin om onze ellebogen uit te zetten voor een goede zitplek. Dus donderdagavond, meidenavond en gingen we voor een echte zwijmelfim: Ja, ik wil! 

Ja, ik wil! is een film van Nederlandse bodem. Wij hebben al laten zien dat wij best uitblinken in dit genre. Denk maar aan de successen ‘Alles is liefde’, ‘Alles is familie’ ( Hallo Benja… :) ), ‘Pak van mijn hart’ en ‘Mannenharten’. Maar waar gaat deze nieuwste romantische komedie over?

Roos is mooi, leuk, succesvol en begin dertig. Steeds als ze begint te dromen van een huwelijk, wordt ze gedumpt.En dan wordt ze ook nog eens uitgenodigd op de bruiloften van haar exen en best friend forever. Om zichzelf niet te laten kennen, neemt ze haar jongere stagiair Daan mee naar alle ceremonies. Ze raakt veelvuldig verzeild in gênante situaties en valt prompt als een blok voor de charmes van een aantrekkelijke arts, Jacob. Men zegt wel: “Van een bruiloft komt een bruiloft”, maar is hij de ware Jacob tegen wie ze ‘Ja, ik wil!’ zal zeggen? 

Ik vond dit echt een heerlijke feelgood movie. Over het verhaal en de personages is goed nagedacht, een tikkeltje voorspelbaar, maar hé mij hoor je niet klagen. Roos (gespeeld door Elise Schaap) is een lieve, wat onhandige dromer die op zoek is naar echte liefde, maar zichzelf daarbij soms vergeet. Ze leeft voor haar werk en komt zo in contact met Daan (Martijn Lakemeijer), haar stagiaire, die al vrij snel gecharmeerd is van haar. Ondertussen komt ze de knappe, maar foute Jacob tegen. Voor wie zal ze gaan?

Zelf ben ik een beetje verliefd geworden op Daan… Ik, en ik denk dat ik ook voor alle dames in de zaal spreek, wil ook een Daan. Verder is de film gewoon erg grappig, ik heb regelmatig dubbel gelegen van het lachen. Er zitten net van die kleine originele dingen in verwerkt, zoals Roos en haar twingo. Geen spoilers 😉 Daarnaast vond ik de muziekkeuze in de film ook heel fijn. Ik zou zeggen, ren naar de bios en laat je verrassen! :)