Chef

Chef is een aanrader als familiefilm. Een echte feelgoodfilm waarbij je (de emotionele onder ons) een traantje wegpinken, maar ook zeker kunt lachen. Door de film ga je nadenken over wat en wie je in je leven hebt en hoe je daar (samen) het beste van kunt maken.

De film vertelt het verhaal van een (jonge) gescheiden vader die zijn droom achterna gaat om een fastfood-busje te beginnen. Hij vliegt naar de andere kant van het land om het busje op te halen, op te knappen en om vervolgens weer terug te rijden naar de stad waar hij woont. Dit doet hij niet zonder hulp van zijn ex-vrouw, zoontje en beste kameraad.

Als je dol bent op eten en een feelgoodsfeertje, is Chef zeker de film voor jou!

Acteurs: Jon Favreau, John Legiuzamo, Sofia Vergara en Robert Downey Jr. 
IMDB score: 7,3

 

Taken 3

Wie de voorgangers van deze film heeft gezien, weet vast al hoe dit derde deel met Liam Neeson in elkaar steekt. Iedere keer weer wordt er een dierbare ontvoerd. Alweer? Ja, alweer. Alleen dit keer wordt personage Bryan Mills zélf als verdachte gezien… Kortom: de film is kontknijpend spannend en duwen ze de actie een niveau hoger.

Heel veel kan ik niet vertellen over de film, want eerlijk gezegd is hij een beetje cliché, maar juist daarom moeten de Taken-liefhebbers deze film zien 😉

Acteur: Liam Neeson, Forest Whitaker, Maggie Grace
IMDB-score: 6,1

 

Jurassic World

Vroeger keken wij met de hele familie naar de Jurassic Park-films en oh, wat vond ik die toch altijd spannend!
Ik was dol op de dinosaurussen in de films en genoot met volle teugen van de films.
Genoeg reden voor mij om de nieuwste film te gaan kijken!

Dit verhaal staat in het verlengde van de vroegere films, want er wordt gerefereerd naar de oprichter van voormalige parken.
Wat een pluspunt bij mij opbracht, is de persoonlijking (is dit een woord? :p ) van de band met de dinosaurussen in deze film. Dinosaurus en mens gaan in deze film nauw samenwerken.

Het verhaal zelf is niet bijzonder origineel; een themepark met dinosaurussen en er breekt er eentje (die toevallig levensgevaarlijk is) uit. What are the odds…
De mensheid is in gevaar en er moet worden geëvacueerd, er gaan er een aantal het park in om de dinosaurus proberen tegen te houden.
In deze film is dat Chris Pratt, een hunk van een acteur – niet helemaal mijn type maar ik zie de hunkieness wel.
Chris Pratt vertolkt zijn rol als dinosaurus-trainer erg goed. Ook tegenspeelster ….Bryce vertolkt haar rol erg goed.

Ondanks het cliche-concept van de film, blijft hij erg spannend en is zeker de moeite waard om te kijken als je van de voorgaande films hebt genoten.

Acteurs: Chriss Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins
IMDB-score: 7,3