Series kijken? Mwah, niet per se. Maar films kijken vind ik wel erg leuk! Dat zou ik iedere avond wel kunnen doen. De laatste tijd heb ik dan ook weer veel films gekeken en naar aanleiding van mijn gezellige filmavondjes, heb ik vier aanraders voor jullie! Ik zou onderstaande films zo nog een keer kijken.

 

Als eerste: GONE GIRL met o.a. Ben Affleck.
Een verfilming van het gelijknamige boek. Ik heb het boek niet gelezen, maar de film zelf al is erg goed! Wanneer je van psychische thrillers houdt, die absoluut niet voorspelbaar zijn, dan moet je Gone Girl kijken.
Zelf ben ik absoluut geen Affleck-fan en vind ik hem normaal gesproken een verschrikkelijke acteur, maar in Gone Girl heeft hij mij positief verrast. Het acteerwerk is zeer goed gedaan en de verhaallijn is erg spannend en goed uitgestippeld. Je wordt vanaf de eerste scene op een bepaald spoor gezet, maar is dat wel de goede?
Personages worden goed neergezet door de acteurs.
Kortom: een echte aanrader moet een goede verhaallijn en puik acteerwerk!

IMG_0124.CR2

Als tweede: Before I go to sleep met o.a. Nicole Kidman, Colin Firth en Mark Strong
Wederom een boekverfilming. Ook dit keer heb ik het boek niet gelezen, maar mijn moeder wel en ze vond het erg goed. En weer een psychische thriller waarbij je geen flauw idee hebt wie je wel of niet moet vertrouwen en/of geloven.
Acteerwerk van zowel Nicole Kidman als Colin Firth is erg goed  en geloofwaardig gedaan. En net als Gone Girl, wordt je bij deze film op een bepaald spoor gezet maar je hebt geen flauw idee of je goed of fout zit en vol spanning kijk je toe hoe het verhaal gaat eindigen.

fury

Als derde: een oorlogsfilm, Fury met o.a. Brad Pitt
Als Brad Pitt-fan moest ik deze film kijken. Ik had de trailer niet gezien, alleen een poster, dus jaa, om eerlijk te zijn was het voornamelijk Brad Pitt die mij overhaalde om de film te kijken. Ik had namelijk ook geen flauw idee waar de film over zou gaan – behalve dat het tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt.

Gelukkig maar, dat Brad Pitt mij over haalde :p want de film is erg goed. Mooi acteerwerk en realistisch neergezet. Hiermee bedoel ik: niet alleen de slechteriken sterven… Sorry, was dat een spoiler? Niet helemaal toch, want ik heb niet gezegd wie er dood gaat.
Enfin, het verhaal is rustig opgebouwd tot de climax. Sommigen kunnen de film als ietwat saai definiëren, wat ik zeker kan begrijpen maar dergelijke rust in een oorlogsfilm vind ik meestal wel mooi. Het hoeft voor mij niet alleen maar geweren, kogels en bloed te zijn. Fury is dus een oorlogsfilm met een goed verhaal en niet per se vol met heldenacties.

escobar

Als vierde heb ik voor jullie Escobar: Paradise Lost met o.a. Josh Hutcherson.
Hutcherson-fans opgelet!! Tijdens deze film zie je tot nu toe het beste acteerwerk van Josh Hutcherson. (Al geloof ik dat MockingJay 2 hem ook veel credits zal opleveren). Die jongen laat in deze film eens een keer wat anders zien dan zijn voormalige films. De brave, onzekere rol van Peeta Mellark laat hij duidelijk achterwege en gelukkig zien we in deze film over de Colombiaanse drugsbaron dat Hutcherson ook ballen heeft. Misschien is het de leeftijd die hij nu heeft bereikt (eindelijk man met zijn 22 jaar), maar in deze film zien we hem als een echte kerel!
De film wordt gelabeld als een romantische thriller, maar er is weinig romantiek buiten het feit dat Hutchersons personage verliefd wordt op het nichtje van Escobar en daarmee alle drama begint.

Een mooi, goed verhaal met kontknijpende spanning en geweldig acteerwerk van vooral Hutcherson, maar ook Benicio del Toro zet zijn rol als Pablo Escobar geloofwaardig neer.