Tussen alle drukte door, kan ik de laatste tijd heerlijk ontspannen op de bank met een goede film.

Lezen gaat helaas een stuk minder, omdat ik de lettertjes die dansen, dus dan maar lekker een film op :).

Vandaag heb ik twee goede films, die ik als tips mee wil geven.

 

100585.300
Een film die zich afspeelt in de sloppenwijken van Brazilie.
Het verhaal wordt verteld door drie jongentjes die nog maar net tieners zijn en hun kost verdienen door op de vuilnisbelt te werken. Alles wat bruikbaar is, mogen ze verkopen en het geld houden. Tijdens hun zoektocht naar bruikbare spullen vinden ze op een dag een leren tas met daarin een portemonnee, een identiteitskaart, een plattegrond en een sleutel. Het trio besluit om de tas met inhoud te houden en niet aan de politie over te dragen. Door dit besluit komen de drie al snel in de problemen en worden ze achterna gezeten door corrupte figuren binnen de politie en de overheid.

Geregiseerd door Stephen Draddy.
Rollen worden o.a. gespeeld door Martin Sheen.

*****

101524.300

Ik vind de boodschap veel duidelijker voor oudere kinderen en volwassenen. Ik vraag me af of de echte jonge kinderen, de boodschap begrijpen of dat de figuurtjes gewoon leuk en fleurig zijn.

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.