Firelight is een superromantisch verhaal over een eeuwenoude verborgen waarheid, passie en verboden liefde.

In deze aangrijpende fantasy lees je het verhaal van Jacinda; een meisje dat zich kan transformeren tot een draak en moet vluchten uit haar kolonie. Ze heeft het zwaar tussen de ‘normale mensen’, totdat ze oog in oog komt te staan met Will; een jongen die het vuur in haar aanwakkert maar tegelijkertijd tot haar grootste vijand behoort.

Ik weet dat Pia ooit is begonnen aan deze trilogie. Ik kan me herinneren dat ze zei dat deze serie wel leuk was. Het is lang geleden dat ze die heeft gelezen, dus ik kan me echt alleen dat herinneren. Zelf had ik de trilogie op epub en iedere keer zag hem voorbij komen op mijn e-reader als ik op zoek ging naar een leuk boek. En iedere keer dacht ik: die moet ik ook nog lezen.

Om de laatste 12 boeken van mijn Goodreadschallenge te lezen, ben ik in deze trilogie begonnen. Ik wist dat het iets met draken had te maken en – uiteraard – een verboden liefde. Heerlijk smullen: YA met een Fantasygehalte, my favourites!

Het verhaal begint spannend. Je wordt langzaam ingeleid. Als lezer heb je geen idee wat er gaande is, waarom ze iets doen. Je wordt gewoon direct meegesleurd. En hoe! In een gave drakenvlucht (vogelvlucht? 😉 ) vlieg je over de pagina’s van het eerste deel van deze spannende trilogie van Sophie Jordan.

Niet geheel onvoorspelbaar, maar zeker wel vermakelijk. De spanningsboog wordt goed opgebouwd, blijft strak en heeft een mooie daling.
De personages zijn prettig en goed beschreven. Hoofdpersonage Jace (Jacinda) sleurt je mee in haar vreugde en misère en je hoort mij als lezer niets klagen over haar.
Boekhunk Will Rutlegde spat van de bladzijden af met zijn prachtige innerlijk en mooie looks. Too good to be true! Maar daar zijn boekhunks in YA voor 😉

En dan het concept: draken in deze moderne tijd. En hun angst om ontdekt te worden. Gaaf bedacht en zeker eens wat anders dan de high-fantasyverhalen waar draken in voor komen. Don’t get me wrong: ik houd van draken!

Firelight is een spannende YA, die al een poosje op de boekenmarkt leeft maar zeker alle elementen bevat die een goede YA-fantasy nodig dient te hebben.

In Nederland wordt dit boek uitgegeven door Blossom Books onder de titel: Ziel van vuur.

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

Auteur: Sophie Jordan cover firelight
Serie: Firelight #1
Genre: Young adult – Fantasy
Datum verschijning: september 2010
ISBN: 9780061935084
Uitgeverij: HarperCollins Publishers Inc.
Aantal pagina’s: 336