Ik ben Sara Knockaert, een hotelreceptioniste die graag schrijft tijdens rustige momenten op het werk. Een voorbeeld: na de aanslag in Brussel daalde de bezetting van het hotel. Veel dode momenten op een dag. Zo begon alles.

sk

Soms schreef ik weken niets, waarna ik weer tijd had om te schrijven. Nu ben ik soms zo ver dat ik zelfs geïrriteerd raak als een klant mij lastigvalt tijdens het schrijven.

Kind

Als kind schreef ik graag kleine verhaaltjes en ook opstellen schreef ik graag. Deze verhaaltjes verstopte ik dan in een geheime la zodat niemand ze kon lezen. Toen ik ouder werd, verdween het schrijven naar de achtergrond en las ik vooral boeken. Ik ben altijd al een boekenwurm geweest en kon de hele dag doorlezen.

Volwassene

Drie jaar geleden sprak ik het idee uit tegen mijn vriend om een boek te schrijven. Een boek schrijven is altijd mijn droom geweest. Hij motiveerde mij om terug te beginnen met schrijven. Hij weet dat ik een bloeiende fantasie heb.

Aangezien ik toen op ziekteverlof was, heb ik mijn computer gepakt en een word document geopend. Na een halve bladzijde stopte ik met schrijven en vond het verhaal niet goed. Ik gooide het idee weg. Een paar weken later was ik op het werk en spookten er ineens heel veel ideeën door mijn hoofd. Ik heb toen een blad papier genomen en ben als een gek alle ideëen beginnen opschrijven. Het waren er een hele boel. En zo ben ik begonnen met schrijven van mijn eerste boek Vlinder uit cocon dat uitgebracht werd bij boekscout.nl.

sk1

Tijdens het editen van mijn eerste boek kwamen de ideeën voor een volgend boek. Ik ben momenteel aan dit boek bezig. En ook nu blijven de ideeën stromen. Het lijkt dat op sommige momenten mijn hoofd overloopt van creativiteit. Dan moet ik alles opschrijven wat in mijn hoofd spookt, soms ook ’s nachts of op de meest onmogelijke plaatsen zoals in de auto.

sk2

Ondertussen ben ik ook een blog begonnen op saraschrijftblog.wordpress.com. Daarop kunnen lezers zich ook inschrijven voor mijn nieuwsbrief. 

sk3