Morgen brengt Net5 de eerste aflevering van een nieuwe serie: How to get away with murder. Ik bekeek de eerste 9 afleveringen voor de winterstop. 

De makers van Grey’s Anatomy, Private Practice en Scandal brengen ons dit jaar ‘How to get away with murder’. Een serie over een groep ambitieuze rechtenstudenten en hun briljante docent strafrecht Annalise Keating (Viola Davis). De studenten en Annalise raken betrokken bij een moordcomplot dat de koers van hun leven zal veranderen.

How to get away with murderMet Grey’s Anatomy als guilty pleasure (ook ik wil eens ongegeneerd kunnen janken om het fictieve drama van een ander) en Scandal als een van mijn favoriete series met een power vrouw in de hoofdrol moest How to get away with murder een homerun worden. Vol verwachting begon ik dan ook aan de eerste aflevering waar ik tot mijn plezier al na de de eerste paar minuten ingezogen werd. De hoofdrolspelers worden een voor een aan je voorgesteld beginnende met Annalise.

Annalise is alles wat je hoopt te vinden in een docent strafrecht. Ze is briljant, gepassioneerd, creatief en charismatisch. Tegelijkertijd is ze ook alles wat je niet verwacht van een docent; sexy, onvoorspelbaar en gevaarlijk. Naast docent is ze ook een advocaat die in de klas zo onverschrokken is als in de rechtszaal. Ze vertegenwoordigt de meeste geharde criminelen die alles van fraude tot moord en brandstichting op hun geweten hebben. Het lijkt alsof Annalise alles voor elkaar heeft met haar succesvolle carrière en haar lieftallige echtgenoot Sam maar niets is minder waar.How to get away with murderTijdens de eerste dag op school kiest Annalise de vijf beste studenten uit haar klas die mee mogen werken op haar kantoor. De klas wordt uitgedaagd om  met een plan te komen om de vrouw die beschuldigd wordt van de moord op haar geliefde vrij te pleiten. Het lukt Connor, Michaela, Asher, Laurel en Wes (Dean Thomas in Harry Potter) om een andere schuldige aan te wijzen in de zaak en zij winnen dan ook de uitdaging en zijn de gelukkigen die met Annalise mogen samenwerken. Tegelijkertijd wordt het levenloze lichaam van het vermiste meisje Lila Stanguard gevonden.

De serie is gefilmd in een soort flashforward constructie. De eerste acht afleveringen voeren de spanning en het aantal vragen waarmee je blijft zitten in rap tempo op tot de grote onthulling in de negende aflevering; de laatste aflevering voor de winterstop. Mijn gedachten tijdens het kijken van de eerste aflevering gingen ongeveer zo (***spoiler alert***):

– Wie zijn die vijf?
– Wie ligt daar opgerold in een tapijt? Wie hebben ze nou vermoohoord? En waarom?!
– Oh nog een flashback die eigenlijk een flashforward is. omg; hij zingt jingle bells met een lijk in de auto. Freak…
– Keating biedt haar excuses aan? Nee dat kan niet: ze liegt Wes! Wakey wakey! En nou raakt ze je ook nog aan. Oh dit is toch seriously twisted….How to get away with Murder– Is dat rokje niet een beetje te kort? Hm rennen in de rechtbank… Oh je hebt iets. Kleurenblind! Haha! Jee je hebt net aan iedereen laten zien dat je de wet hebt overtreden en dat je dom bent. Chapeau. Wat een slapstick.
– Wie de fak is Lila Stanguard nou weer en waarom ligt ze dood in een watertank?
– Wie heeft haar vermoord? De buurvrouw? Of het voetbalvriendje? Keating’s echtgenoot misschien?
– hahahaha ‘I bet ya the boyfriend did it’
– Oh ze rollen het lijk uit het tapijt! Wie is het?! Wie, wie, wie, wie?! Oh jullie gaan het lijk verbranden? Vergeet de tanden niet mee te nemen want die verbranden niet! Waar is die andere jongen?
– OMG! Het is Keating’s echtgenoot!
– Ik ben verslaafd. Next!

Ontzettend spannende serie met een niet al te realistisch beeld van een opleiding rechten. Dat maakt de serie er niet minder leuk op! Ik heb de negen afleveringen in twee keer gekeken en raakte geen moment verveeld. Als je van een beetje mindfuck houdt op z’n tijd en graag meedenkt met wat je ziet dan is How to get away with murder echt een serie voor jou! Veel plezier met kijken!

How to get away with murder begint op maandag 9 februari om 20.30 uur op Net5.