Op Zon en Maan vonden wij deze tag en omdat we deze week alles rondom Halloween doen, leek het ons leuk om hem in te vullen.


1) Over welke monsters/spoken/enge dingen lees jij het liefst? (bijv. vampiers, weerwolven, heksen, monsters, moordenaars o.i.d.)

Patricia: Hmm ik moet eerlijk zeggen dat ik vampiers een beetje beu ben. Na de hype van Twilight had ik het wel gezien en probeer ik zoveel mogelijk verhalen met vampiers te vermijden. Weerwolven idem. Nu vind ik heksen wel interessant maar ook engelen die zich van een slechte kant laten zien. Dat is toch ook best eng?

Melanie: Vroeger waren dat vampiers en weerwolven maar dan heb ik het echt over de tijd van Paul van Loon. Toen de hele hype rond Twilight en dergelijke begon, was ik die interesse al lang verloren. Nu lees ik het liefst over een slimme en vernuftige moordenaar!

Shirley: Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik altijd de horrorboeken van kippenvel gelezen en natuurlijk ook de fearstreet reeks. Als ik tegenwoordig over enge dingen lees, dan het allerliefste over moordzaken. Vooral als je echt geen idee hebt wie de moord heeft gepleegd of als er iemand op gruwelijke/bizarre wijze is vermoord! Het meedenken met de mysteries, maar ook het gruwelen van al die details die je leest bezorgen mij nog steeds kippenvel.

Annabel: Het verschilt echt ontzettend per periode in mijn leven. Ik heb momenten dat ik mijzelf helemaal kan verliezen in horror met moordenaars en actie, maar maanden later compleet te zijn geswitched naar mystieke wezens en het paranormale. De onderwerpen die ik over het algemeen het fijnste vind zijn: Geesten, Stalker-achtige verhalen, (Serie)moordenaars en overlevingscenario’s.

2) Welke scene uit een boek lijkt op jouw ergste nachtmerrie?

Patricia: Ik lees niet zoveel enge boeken dat ik scenes met mijn nachtmerries kan vergelijken. Gelukkig, want dan zou ik niet meer kunnen slapen haha

Shirley: Mijn nachtmerries gaan meestal over mensen die mij verlaten of die ik kwijtraak. Dus als ik daar al een scene aan zou moeten koppelen uit een boek, zou dit een scene zijn uit de boeken van Santa Montefiore. Zij schrijft voornamelijk over dramatische liefdesverhalen en mijn nachtmerries zijn meestal een en al liefdesdrama.

Annabel: Mijn ergste nachtmerries hebben altijd gemeen dat ik compleet machteloos bent. Elk scenario dat mijn geest creëert komt neer op het feit dat ik niks aan de situatie kan veranderen. Een voorbeeld hiervan is net niet iemand of mijzelf net niet kunnen redden van een pijnlijke dood of vernedering. Een scène die mij daarom echt compleet in een bang klein meisje zou laten veranderen is uit het boek ‘Een meisje uit Oradour’ van  Michele Claire Lucas. Daarin wordt een hele groep onschuldige mensen opgesloten in een kerk om het vervolgens met iedereen erin te vernietigen en in brand te steken. Bah. (En het is gewoon een waargebeurd verhaal!!)

teddybear protecting

3) Als je een bezoekje kon brengen aan een enge, bovennatuurlijke (fictieve) locatie, waar zou je dan naartoe willen?

Patricia: Ik zou niet weten waarom ik dit mijzelf zou aandoen :’). En ik heb mijn portie enge bovennatuurlijke locaties wel gehad in mijn leven. Voor in de toekomst: no thanks!

Melanie: Waarom zou ik ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan een enge bovennatuurlijke locatie? Ik denk dat het antwoord is dat ik vriendelijk zou bedanken voor het aanbod haha!

Shirley: Een enge bovennatuurlijke plek, nou laat mij daar even over nadenken… En ik sla over! Ik heb niet de behoefte om nogmaals kennis te maken met iets engs en bovennatuurlijk in het echte leven. Ik krijg al nachtmerries als ik een horrorfilm kijk of een aflevering van “the walking dead” heb gezien.

Annabel: Uuuh, ik denk dat ik dat oversla. De enige reden dat ik wel van horror-boeken hou maar niet van films is puur omdat het papier mij geen pijn kan doen. Ik wil het dan ook vooral niet opzoeken! MAAR bijvoorbeeld Fright Night in Walibi is dan weer wel echt gaaf!

4) Welk boek vond je zó eng dat je moeite had om het uit te lezen?

Patricia: Sinds ik nachtmerries kreeg van de Koppensnellers-boeken, mocht ik van mijn vader geen enge boeken meer lezen haha. Ik probeer deze boeken eigenlijk ook zo veel mogelijk te vermijden. Zo heb ik bijvoorbeeld Hex van Thomas Olde Heuvelt in de kast staan, maar ik vind de boektrailer al zó eng dat ik het boek niet durf open te slaan!

Melanie: Ik begon al heel vroeg met het lezen van de boeken van Stephen King, ik was denk ik een jaar of 11/12. Bezeten Stad (Salem’s Lot) heb ik wel een paar keer aan de kant moeten leggen omdat ik het ijzig koud kreeg van het lezen! Het verhaal gaat over schrijver Ben Mears die na het overlijden van zijn vrouw terugkeert naar Jerusalem’s Lot, het dorp waar hij is opgegroeid. In het dorp sluit hij vriendschap met de leraar Matt Burke en Susan Norton, een net afgestudeerde jonge vrouw. Ben is van plan een boek te schrijven over het Marstenhuis, een verlaten villa waar hij als kind eens een nare ervaring meemaakte. Ben komt erachter dat het huis recentelijk is gekocht door een meneer Straker en een meneer Barlow die een antiekwinkel willen beginnen in het centrum van het dorp. Niet lang na de aankomst van de twee mannen beginnen er dorpsbewoners te verdwijnen en op onverklaarbare wijze te sterven.

Shirley: Alle boeken van fearstreet vond ik al eng om uit te lezen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik tegenwoordig geen horrorboeken meer lees. Ik ben al trots dat ik weer een horrorfilm durf te kijken. Na het kijken van “the descent” heb ik een aantal jaar geen een horrorfilm meer gekeken! Geef mij maar een goede thriller, dan durf ik tenminste nog ‘s nachts naar het toilet.

Annabel: De laatste paar maanden heb ik sowieso wel moeite met boeken uitlezen. Op een of andere manier vergt het erg veel doorzettingsvermogen. Het boek waar ik dat het meeste bij had was The Alchemyst van Michael Scott. Daar kwam ik ECHT niet in, ondanks dat ik een boek die draait om Nicolas Flamel en The Philosopher’s Stone een briljant concept vond. do not open

5) Als je één slechterik ‘goed’ mocht maken, wie zou je dan kiezen en waarom?

Patricia: Poeh uhhh… Freddy Krueger? Volgens mij kun je wel leuke party’s met hem hebben! 😀

Shirley: Uhhh nou doe dan maar The Joker uit de Batman films, maar wel als hij door Heath Ledger wordt gespeeld, zou namelijk geen straf zijn om met de man een kop koffie te gaan drinken.

 

Vragenvuur:

1) FAVORIETE VAMPIER?edward cullen

Patricia: Edward Cullen? :p Hahaha buiten dat hij de knappe looks draagt van Robert Pattinson, is hij qua karakter best een zeur :p En ik ken eigenlijk niet zo heel veel vampiers, dus ja dan kies ik er een uit de Twilightreeks en ga ik voor Alice Cullen. Waarom? Tja, zij is gewoon Alice en cool! 
 

angel vampireShirley: OMG die is echt niet moeilijk: ANGEL!! Deze welbekende vampier uit een van mijn favoriete series “Buffy the vampire slayer”. Ik zat altijd helemaal in deze serie en heb mijn jonge meisjeshart toentertijd verloren aan deze vampier.

 

 

Eric Northman

Annabel: Eric Northman. True Blood is misschien nog wel de enige serie waarbij ik vampiers kan uitstaan omdat ze daadwerkelijk een beetje pit hebben. Bill Compten vind ik niet heel aantrekkelijk en een vervelende persoonlijkheid hebben dus dan is Eric eerste keus.
 
 
 

2) FAVORIETE WEERWOLF?

Patricia: Weerwolven zijn niet leuk dus ik heb geen favoriet. :’) En ja, ik heb een hekel aan Jacob Black. En nee ik was niet Team Edward, maar zeer zeker geen Team Jacob :p 

Shirley: Dolfje weerwolfje dan maar!

Annabel: Geen. Ik lees zeer zelden boeken over weerwolven en de enige die ik mij kan herinneren is Jacob van Twilight, maar omdat het de enige is maakt dat hem bij lange na geen favoriet. De weerwolf uit de TV-serie ‘Being Human’ probeert geen weerwolf te zijn en niet over te geven aan zijn dierlijke instincten, dus dat telt ook niet helemaal. Being Human is trouwens wel een serie om aan te raden! (De Britse versie, niet de Amerikaanse)

3) FAVORIETE HEKS?

Patricia: Bellatrix van Harry Potter. Helena Bonham Carter zet haar geweldig neer in de film.

Melanie: Without a doubt…. Bellatrix Lestrange uit Harry Potter. Tel daar de vertolking van Helena Bonham Carter in de films bij op en het plaatje klopt gewoon. Op zoveel momenten haalde ze het bloed onder mijn nagels vandaan, tijdens het lezen maar ook tijdens het kijken van de film. Ik maakte nog net geen sprongetje toen Molly Weasley het gevecht met d’r aanging terwijl ze ‘Not my daughter, you bitch!’ uitriep. Go Molly!

Shirley: uhhhhhhhhh ik heb eigenlijk geen favoriete heks, vind ze allemaal best wel stoer. Dus ik zou er zo een twee drie geen kunnen kiezen

Annabel: Ik maak er heksEN van. Charmed! De jeugdherinneringen aan deze serie zijn eindeloos. Geweldig was die serie! bellatrix

4) FAVORIETE MONSTER?

Patricia: Uhhh dunnooo Ik vind ze allemaal niet leuk!

Shirley: Ik hou niet van monsters.

Annabel: Orks uit Lord of the Rings. Ze blijven aanstaanjagend..

5) FAVORIETE SPOOK?

Patricia: Spoken vind ik al helemaaaaaal niet leuk!

Melanie: Casper (ahhh… Childhood memories! Wel Casper uit de echte film dan he 😉 )

Shirley: Joe Black natuurlijk, het personage uit de film “meet Joe Black”. Hopeloze romanticus in mij kan daar geen weerstand tegen bieden.

Annabel: De geest uit The Woman in Black. In het boek is dat een van de engste spook personages die ik ooit heb gelezen. casper

6) FAVORIETE MOORDENAAR?

Patricia: Jack the Ripper, de seriemoordenaar van Londen.

Melanie: De Zodiac! Het was de naam van een seriemoordenaar die actief was in Noord-Californie tussen 1968 en 1969. De naam dankte de moordenaar aan de brieven die hij tot 1974 aan een aantal kranten stuurde. Hij noemde zichzelf daarin Zodiac en hij nam er een aantal cryptogrammen in op waarvan er drie nooit zijn opgelost. De brieven openden meestal met de zin ‘This is the Zodiac speaking’ en ze werden ondertekend met een kruis door een cirkel, het Zodiacteken, waarachter hij het aantal slachtoffers vermeldde. Hij had het vooral voorzien op jonge stelletjes die een afgelegen plekje hadden opgezocht. Hij claimde in de kranten meer dan 35 moorden op zijn naam te hebben, maar er kunnen er maar vijf met zekerheid aan hem verbonden worden. Twee van zijn slachtoffers hebben de aanval overleefd en waren nog in staat een omschrijving van de dader te geven voor ze naar het ziekenhuis vervoerd werden. Omdat hij een masker op had, gaf dit de politie niet veel aanknopingspunten. De identiteit van de dader is tot op de dag van vandaag niet bekend en het onderzoek is nooit gesloten.

Shirley: Dan ga ik natuurlijk terugdenken aan wederom een geweldige serie: Dexter! Alle seizoenen lang maak je mee hoe het is om te denken als een moordenaar. Mijn god wat een geweldige serie was dat. Van begin tot einde een ontdekkingstocht. Ooit wil ik de boeken ook nog lezen.

Annabel: Dexter. De boeken zijn zo leuk en intrigerend geschreven. Het is net alsof je helemaal in de huid van de Moordenaar/Dexter kruipt. Alle beslissingen die de Dark Passenger neemt en hoe hij de wereld ervaart is enorm interessant. dexter

 

Welke antwoorden komen overeen met die van jullie? Of wat zouden jullie anders hebben geantwoord?