Een recept dat heerlijk is voor een warme zomerse dag, maar ook op een herfst- of lentedag wanneer het zonnetje schijnt en je de zomer nog even / alvast wilt proeven.

Ingrediëntenvoor 4 personen
Tortillawraps8
Kipfilet500 gr
Komkommers1-2
Ui1
Tomaat2-4
Munt5 blaadjes
Mango Chutney1 pot
Paneermeel1 pakje
Eieren2
Aluminiumfolie1 rol
Zonnebloemolie2 el

Stap 1: snijd de kipfilet in in reepjes
Stap 2: klop 2 eieren in een diep bord
Stap 3: doe paneermeel op een plat bord
Stap 4: doop de kipfiletreepjes in de eieren en doop ze daarna in de paneermeel zodat ze een laagje krijgen, bewaar ze daarna weer op een ander bord/schaal.

Stap 5: Snijd de komkommer, ui, tomaat en munt in lekkere beet-stukjes en voeg ze allen in een kom
Stap 6: verhit een wokpan met de olie en bak de kipreepjes goudbruin gaar

Stap 7: warm de wraps op (in de magnetron een paar seconden) en leg ze daarna op een stuk aluminiumfolie
Stap 8: smeer een klein laagje Mango Chutney over de wrap
Stap 9: vul de wrap met de salademix en kipreepjes
Stap 10: rol de wrap op en vouw de folie eromheen. (Handige tip: vouw de folie tot de helft van de wrap, dit eet gemakkelijk en je krijgt geen vieze handen) .

 

kipwraps
 foto: ah.nl