Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl… Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…

Kerstin Gier had mij aangenaam verrast met de Edelsteentrilogie, die ik ergens ook wel een beetje kinderlijk vond, ongeacht het goede verhaal. Maar dat lag voornamelijk aan hoofdpersonage Gwen.

Nu kreeg ik dit boek kado voor mijn verjaardag. De flaptekst sprak me aan, maar ik vond de kaft altijd wat kinderlijk eruit zien.
Een paar weken terug begon ik dan toch te lezen (ik vond de Edelsteentrilogie immers ook erg leuk!) en ik was direct verkocht.

Personage Liv Silber is ook jong, vijftien jaar, maar al een stuk volwassener dan Edelsteen’s Gwendolyn, waardoor ik Liv een stuk prettiger vond als hoofdpersonage. Ze is zeker niet de domste en lekker nuchter voor haar leeftijd. Toch kan ze ook lekker een meisje zijn en die afwisseling maakt haar erg leuk en aangenaam.
De andere personages komen precies goed aan bod en worden op de juiste manier uitgediept waardoor sommigen lekker mysterieus blijven, en anderen weer verheldering opbrengen aan het verhaal.

foto 2

Qua verhaal vind ik dit boek best wel spannend en mysterieus en best grof/hard. Sommige gebeurtenissen horen thuis in een horrorfilm, maar worden door de nuchtere Liv absoluut niet als eng beschouwd, maar meer als bizar.
Het verhaal heeft een hele goede spanningsboog en je hebt lang niet het idee wat er precies aan de hand is. Dat maakt het extra leuk om te lezen.

Dit Eerste boek der dromen is zeker een aanrader voor de liefhebbers van de Edelsteentrilogie. Liv Silber vertelt haar verhaal op een hele leuke, nuchtere manier waardoor dit spannende verhaal een sarcastisch trekje krijgt.

Ik heb ervan genoten en kijk uit naar deel 2 (dat in mijn kast wacht).

 

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

Originele titel: Silber. Dream a little dream
Auteur: Kerstin Gier
Serie: Silber #1
Genre: YA – Fantasy
Datum verschijning: november 2013
ISBN: 9789020679175
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 352