Een pocket met vier korte verhalen:

Het meisje dat vlam kon vatten. 
       Ella kan spontaan vlam vatten. Op zich al vervelend genoeg, maar haar beste vriend bestaat ook nog eens uit ijs. Kan dat wel een goede afloop hebben?

Koningin van het woud.
Melissa wordt wakker in de hoop dat haar wensdroom is uitgekomen. Dan blijkt dat ze niet langer menselijk is.

Nevel
Het is een prachtige zomerdag. Een groep jongens rijdt in niemandsland met een groot geheim in hun kofferbak.  Als een nevel plots opkomt, verandert de wereld schrikbarend om hun heen en belanden ze in een winterse hel! Eerder gepubliceerd in de verhalenbundel Suspense.

De vluchteling
Waar de grens tussen goed en kwaad vervaagt, heerst het recht van de sterkste. Of de slimste. Eerder gepubliceerd in de bundel Fantastisch Strijdtoneel II (Books of Fantasy)

Op Elfia te Haarzuilens 2014 kwam ik auteur J.Sharpe (in het echt heet hij Joris van Leeuwen) wederom tegen. Ik had hem al eerder gezien en gesproken op Elfia te Arcen 2013. Daar had hij mij toen al nieuwsgierig gemaakt naar zijn boeken.
In Haarzuilens kocht ik dan zijn verhalenbundel om eens kennis met zijn schrijfwerk te maken.
De bundel bevat vier korte verhalen én een aantal eerste hoofdstukken van zijn andere boeken: De kettingen van Amarath, De ring van Andor en Het web van Senora.

Het bevat 150 pagina’s waardoor ik dit boekje in een aantal uur had uitgelezen. Dat kwam deels door de lengte van het boekje en de verhalen, maar vooral door de zeer prettige schrijfstijl van de auteur.
Op een positieve manier heeft hij echt een eigen schrijfstijl, waaraan ik in de toekomst (als ik meerdere boeken van hem heb gelezen -en dat ben ik wel van plan) deze auteur echt kan herkennen.

In het voorwoord van dit boekje heeft J.Sharpe het erover dat korte verhalen schrijven echt iets heel anders is dan een roman schrijven. En daar ben ik het met hem eens, want ik schrijf zelf ook vaker korter verhalen… Al kom ik altijd in de knoop met het maximum aantal worden haha. Op een of andere manier kan ik (nog) niet zo goed het verhaal kort maar toch spannend en compleet maken.
J.Sharpe heeft hier absoluut geen problemen mee. De vier korte verhalen zijn vanaf de eerste zin pakkend en houden je vast tot het laatste woord.
In het korte aantal woorden weet J.Sharpe een gehele wereld, conflict en passend einde te creëren. En het lukt hem zelfs om die nieuwe wereld duidelijk te maken voor de lezer inclusief perfecte uitdieping van de personages.

Het enige nadeel… Maar dat ligt absoluut niet aan J.Sharpe of aan zijn mooie verhalen!! Een klein nadeel is, is dat ik altijd méér wil. Ik wil niet dat het verhaal stopt, ik wil langer in die wereld blijven hangen en de personages nog beter leren kennen!

Het wordt maar eens tijd om een van J.Sharpe’s romannen te gaan lezen…

ster gevuldster gevuldster gevuldster leegster leeg

Auteur: J.Sharpecover-het-meisje-dat-vlam-kon-vatten-copy
Originele titel: Het meisje dat vlam kon vatten
Uitgever: Zilverspoor
Genre: Fantasy
Datum uitgave: 2014
Aantal pagina’s: 150
ISBN: 9789490767532
Deze bundel is voor €7,95 te bestellen via Zilverspoor of Art Books Shop