In januari was op Nine Sisters al te lezen wat Shirley vond van De Negen Cirkels door Terrence Lauerhorn. Maar wie is Terrence Lauerhorn eigenlijk? Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? En nog belangrijker: wat kunnen we in de toekomst van hem verwachten? Nine Sisters zocht het voor je uit.

Terrence Lauerhorn is het alias van een voor ons ook onbekende man. Hij woont samen met zijn huisdieren (hond, kat, papegaai, en ook nog eens twee moerasschildpadden) en brengt het liefst zijn tijd door met schrijven, tekenen en het spelen in zijn coverband. De Negen Cirkels wordt als het werkelijke debuut van Terrence beschouwd hoewel hij in 2011 zijn obscuur eerste boekje (Noptula) uitbracht. Het idee voor De Negen Cirkels kreeg Terrence in 2012 al.

‘’Op een gegeven moment in 2012 las ik het boek [De Goddelijke Komedie] voor de eerste keer en borrelde het idee op om zelf een verhaal te verzinnen, met Inferno als (enigszins ruwe) basis. Ik heb dat idee zeker anderhalf jaar laten doorborrelen en laten groeien voordat ik het durfde op te schrijven.’’

Die fascinatie met de hel ontwikkelde Terrence al op jonge leeftijd. De gravures bij Danté’s inferno in zijn vaders bibliotheek intrigeerden hem toen al. Van de gravures maakte hij jaren later de overstap naar het werkelijke boek.

‘’Dante’s Inferno is geschreven in de eerste helft van de veertiende eeuw en het is een onderdeel van een drieluik, ‘De goddelijke komedie’. De andere delen zijn, ‘Louteringsberg’ (Vagevuur) en ‘Hemel’. […] Het is zijn eigen fictieve reis door de hel, vagevuur en hemel. Vergilius is Dante’s gids in Inferno. Vergilius was zelf een schrijver uit de Romeinse tijd die door Dante zeer bewonderd werd, vooral door diens werk, de ‘Aeneis’, het stichtingsverhaal van Rome. Dat werk is ook een inspiratiebron voor Inferno geweest. Dat iemand in die tijd al zo ‘fantastisch’ kon denken heeft mij uiteindelijk weer geïnspireerd om zelf een verhaal over de hel te schrijven, met Dante’s hel als uitgangspunt.’’

Om zelf in de hel te belanden is Terrence echter niet bang, de hel hoort voor hem in de Fantasy wereld thuis, maar mocht hij er onverhoopt toch terecht komen dan hoopt hij in de eerste cirkel terecht te komen. Zelf beschrijft hij de hel op een behoorlijk grove wijze zoals Shirley in haar recensie ook al opmerkte. Dit doet Terrence heel bewust volgens de overleveringen die wij kennen van de hel.

‘’ Verschrikkelijke dingen horen volgens mij op een indringende manier beschreven te worden. ‘’

20140320_173402

Helaas bleek de Openbare Bibliotheek huiverachtig te zijn voor de reacties van een kleine christelijke groep over zijn weerspiegeling van de hel, waardoor zij besloten het boek niet in te kopen. Veel denkt Terrence hier gelukkig niet over na: hij kijkt liever naar de toekomst. En deze toekomst belooft veel goeds voor zijn lezers! Zo liggen een Thriller en een tweedelig Steampunk manuscript klaar. Het eerste deel van het tweeluik wordt op dit moment bekeken door zijn schrijfcoach.

‘’ Dat verhaal speelt zich af in een parallelle wereld, waar Europa één staat is, genaamd Landsbelang, die wordt geleid door een dictator, De Beleidsmaker. Mijn held heet Witkop ‘Vroegedoodgestorven’ Rufus Hofmans. Hij is een geheim agent van De Balie. Dat is de veiligheidsdienst van het land. Witkop is een zogenaamd tweedelevenmens. Dat zijn mensen die herrezen zijn dankzij een geneeskrachtige, elektrische lading. De inspiratiebron voor dat idee was ‘Het monster van Frankenstein’. Landsbelang komt in oorlog met tien autonome IJzeren Steden. De steden bewegen zich voort met behulp van stoomtechniek. Witkop, zijn vijftienjarige collega Olga Novanova en een regentes/apparaatbestuurster van de IJzeren Steden, hoogjoffer Madeleine, maken een vaak angstaanjagend avontuur met elkaar mee. ‘’

Met zijn verhalen probeert Terrence zoveel mogelijk mensen plezier te brengen maar uiteindelijk wil Terrence natuurlijk de top van de schrijverswereld bereiken. Voor nu ziet hij ieder boek echter als een mooie opstap naar het volgende. Wij hopen dan ook snel zijn volgende boek te kunnen lezen! Mocht je in de tussentijd meer over Terrence en zijn verhalen te weten willen komen? Kijk dan vooral even op onderstaande pagina’s:

De officiële boektrailer 

De website van Terrence Lauerhohn

Facebook: De Negen Cirkels

Twitter: @Lauerhohn