Citroengras, ook wel bekend als sereh, heeft een frisse, citroenachtige smaak en een typische smaakmaker uit de Aziatische keuken. Je kunt het niet rauw eten en wordt daarom vaak meegekookt of gestoofd. Voordat je gaat eten haal je het citroengras weer uit het gerecht.

IngrediƫntenVoor 4 personen
Gember4 cm
Rode peper1
Knoflook2 tenen
Broccoli600 gram
Champignons250 gram
Kokosmelk250 ml
Citroengras2
Koolvis440 gram
Noedels200 gram
Sojasaus2 el
Verse koriander5 takjes
Groentebouillon1200 ml
Zonnebloemolie2 el
Peper en zoutNaar smaak

1. Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stronk klein. Snijd de champignons in parten.

2. Roer de kokosmelk goed door en kneus het citroengras door deze op drie plaatsen te breken. Snijd de koolvisfilet in blokjes van 2 cm.

De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

3. Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kokosmelk, bouillon, broccoli en citroengras toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 9 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons, noedels en koolvis toe aan de pan. Breng de soep op smaak met de sojasaus.

4. Hak ondertussen de koriander fijn.

5. Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de koriander en peper.

Wederom een heerlijk recept uit de HelloFresh Originalbox