Na een gi-gan-tische leesdip ben ik weer een soort van back on track. Wat heb ik het afgelopen jaar weinig gelezen, of ik had te weinig tijd om te lezen, of ik was te moe om te lezen. Als ik dan vervolgens wel een keer een boek uit had, vond ik onmogelijk de tijd om te bloggen. Dus vandaar een kleine opsomming van de boeken die ik heb gelezen en waar ik van genoten heb. 

  • De laatste liefdesbrief – Jojo MoyesSchermafbeelding 2016-04-01 om 21.26.27

Journaliste Ellie vindt in de archieven van de krant een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Ellie, die zelf verwikkeld is in een relatie met een getrouwde man, gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief. In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, maar als ze thuiskomt ontdekt ze een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen…

Een prachtig liefdesverhaal! Ik houd van romantiek en geschiedenis, dat komt hier allebei aan bod.

  • Leeuwentemmer – Camilla LackbergSchermafbeelding 2016-04-01 om 21.26.50

In Leeuwentemmer, het nieuwe boek van Camilla Läckberg houdt de winter Fjällbacka in zijn greep. Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zijn bezig met een vermissingszaak van een jong meisje, Victoria, die in een stroomversnelling raakt als ze gevonden wordt. Haar verwondingen laten zien dat ze ernstig is verminkt. Patrik vermoedt een verband met andere verdwijningen en hij moet alles op alles zetten om andere meisjes eenzelfde lot te besparen. Tegelijkertijd verdiept Erika zich in een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw op het heden werpt. Leeuwentemmer is de langverwachte nieuwe thriller in de fascinerende reeks over schrijfster Erika Falck en haar man, inspecteur Patrik Hedström.

Een gesigneerd exemplaar leest extra leuk! Wat heb ik weer genoten van Camilla, super boek!

  • De glimlach van Aurélie – Nicolas BarreauSchermafbeelding 2016-04-01 om 21.27.10

Aurélie heeft een restaurantje in Parijs en is in de steek gelaten door haar amour. Ongelukkig dwaalt ze door de stad en stuit in een boekwinkel op een mysterieuze roman. Als ze begint te lezen ontdekt ze dat zijzelf de bruisende hoofdpersoon is in het verhaal. Ze wordt razend nieuwsgierig naar de onbekende schrijver en probeert met hem in contact te komen. Tevergeefs. Maar Aurélie weigert op te geven en op een dag vindt ze eindelijk een aanknopingspunt.

Wat een prachtig boek over Parijs! Echt een feel good boek in Franse sferen :)

  • Ondraaglijk – Sophie HannahSchermafbeelding 2016-04-01 om 21.27.28

Als Gaby’s vlucht naar huis opeens vanaf een ander vliegveld vertrekt, worden de passagiers van haar vlucht per bus vervoerd. Gaby raakt in gesprek met Lauren, een zenuwachtige jonge vrouw. 
Gaby komt er al snel achter dat het geen toeval is dat Lauren op haar vlucht zat, als Lauren eruit flapt dat een onschuldige man de gevangenis ingaat voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Het slachtoffer is Francine, de vrouw van Gaby’s grote liefde Tim. Tim heeft de moord op zijn vrouw bekend, en zelfs bewijs geleverd. Het enige dat ontbreekt is een motief: hij zegt geen idee te hebben waarom hij zijn vrouw heeft vermoord… 

Weer even spannend als altijd! Houd je van thrillers met een plot dat spannend blijft tot de laatste bladzijdes, dan zou ik zeker eens naar de boeken van Sophie Hannah kijken.

  • Het Rosie project –  Graeme Simsion Schermafbeelding 2016-04-01 om 21.27.48

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Een paar jaar geleden maakte de enorme hype dit boek voor mij niet zo interessant. Dubbel verrast was ik dus toen het ontzettend leuk bleek te zijn. Misschien was die hype dus zo gek nog niet 😉

 

Wat heb jij gelezen de laatste tijd?