Lynn maakt zich klaar voor de spannendste gebeurtenis van het jaar: het schoolkamp van groep acht. Maar er gebeurt al zoveel in haar leven. Ze krijgt – o nee toch – opeens van die rare vlinders in haar buik als ze aan Joeri denkt. Haar bikini is haar opeens te klein. En tot overmaat van ramp groeien haar tanden recht uit haar bovenkaak.
Op kamp loopt alles uit de hand: het gekonkelfoes, het gekeet en het groepjesgedoe . Lynn weet niet goed wat ze met alle chaos aan moet. Ze wil gewoon Lynn zijn, maar dan nét iets leuker: Lynn 2.0! 

Lynn 2.0 is het tweede deel in de Lynn!-reeks van Anke Kranendonk.
Hoewel ik het eerste deel nooit gelezen heb, is deel 2 los te lezen zonder verwarringen te krijgen over het eerste avontuur van Lynn.
Lynn 2.0 is een leuk, spannend jeugdboek. Deze groepachter vertelt het verhaal over haar schoolkamp en wat daar allemaal gebeurd. Alle spannende dingen die er vooraf en tijdens gebeuren.

Zelf is het al heeeeuuuul lang geleden dat ik in groep acht zat, maar ik kan me goed herinneren dat wij nooit op schoolkamp waren geweest – juist in ons jaar gingen ze het afschaffen :-/ dus ik vond het wel leuk om Lynns avontuur te lezen.

De spanning is in het verhaal – voor mij, maar ik denk voor de doelgroep wat hoger – redelijk licht. Al was ik wel nieuwsgierig naar het verloop. Deze spanning heeft een lichte boog, die rustig wordt opgebouwd en wat sneller wat afgebouwd. Het boek eindigt zelfs met een kleine cliffhanger, of in ieder geval wordt er gesproken over een gebeurtenis die nog moet gaan gebeuren.

Personage Lynn is leuk! En ik kan me goed inleven in haar als persoon; een meisje met twee oudere broers (pff :p ), spanning om een jongen uit de klas of juist stress om de populaire meisjes uit de klas.

Eigenlijk heb ik niet zoveel te vertellen over dit boek, want het boek was gewoon leuk!
Een leuke spanning met vreemde, verwarrende, grappige en verdrietige gebeurtenissen.

De auteur heeft met Lynn 2.0 gewoon een leuk boek neergezet om van te genieten. Ik had het boek in een middag uit en heb er zeer zeker van genoten. Ik denk dat er genoeg jeugdigen zijn die net als ik kunnen en zullen genieten van dit boek.

 

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

Cover Lynn20Originele titel: Lynn 2.0
Auteur: Anke Kranendonk
Serie: Lynn! #2
Genre: Jeugd – Roman
Datum verschijning: juni 2015
ISBN: 9789047707059
Uitgeverij: Lemniscaat
Aantal pagina’s: 201

Wij bedanken uitgeverij Lemniscaat voor het toezenden van dit recensie exemplaar.