House of Cards is een serie die alleen op Netflix verschijnt. Topacteur Kevin Spacey neemt de rol van Amerikaans Congreslid op zich, die als doel heeft om de President van de Verenigde Staten te worden.
Persoonlijk vind ik Spacey een van de betere acteurs die wij kennen en zijn rol als Frank Underwood zet hij met volle overtuiging neer.

Een serie vol met politieke spelletjes een een klein kijkje in het persoonlijke leven van de politici.
Frank Underwood neemt je mee in zijn leven en werk in het Amerikaanse congres. Hij praat tegen de camera, dus echt tegen de kijkers en sleept je mee in zijn verhaal. Hij vertelt alle ins and outs van het Amerikaanse congres. Erg interessant om een idee te krijgen hoe de Amerikanen politieke spelletjes met elkaar (en de rest van de wereld) spelen.

Frank Underwoods reis naar President begint rustig met kleine spelletjes. Hij bespeelt niet alleen zijn collega’s, maar ook de omgeving die direct en indirect in verband staat met zijn werk – maar ook zijn privéleven.

Op Netflix zijn momenteel 3 seizoenen beschikbaar en met het seizoen worden de spelletjes steeds harder gespeeld. Frank Underwood laat zien hoe hij omgaat met tegenslagen en successen in zijn zakelijke en privé leven.
Een zeer spannend leven, die erg interessant is om te kijken.

House of Cards is zeer verslavend, spannend en zeker de moeite waard om te kijken. Ook voor mensen die normaliter geen affiniteit hebben met de (Amerikaanse) politiek.