Welkom bij Ninesisters.nl!

Een site opgericht door Melanie en Nederlandse auteur Patricia Bonilla.
Samen delen wij een liefde en passie voor boeken, muziek en nog veel meer. En dat willen wij graag met jullie delen!
De naam ‘Nine Sisters’ is afgeleid van de negen muzen uit de Griekse Mythologie die stonden voor kunst en inspiratie.
Het begrip muze, dat tegenwoordig voornamelijk wordt gebruikt in de betekenis van inspiratiebron, is hiervan afgeleid.

In de mythologie van het oude Griekenland waren de negen muzen dochters van Zeus en de zussen van Apollo.
In andere versies zijn de muzes dan weer dochters van Gaia en Uranus, de Goden van de aarde en de lucht. Dat houdt mogelijk verband met hun voorstelling als inspirerende kracht: de kunstenaar kon deze geestkracht verkrijgen door in te ademen.

Iedere muze staat voor een eigen vorm van inspiratie en daarom hebben wij de categorieën van onze website vernoemd naar de negen muzen. Daarom heten wij: Nine Sisters.

Een korte uitleg van iedere muze, en dus onze categorieën:

Clio, de muze van de geschiedschrijving. Haar attributen bestaan uit een boekenrol en een kist vol boeken. In deze categorie zul je dan ook alles vinden rondom boeken. Denk aan boekrecensies, boekentips en nieuws uit boekenland.

Erato, de muze van de hymne, het lied en de lyriek. Haar naam betekent ‘beminnelijke’. In deze categorie vind je lifestyle aspecten waar wij van houden. Denk aan overheerlijke recepten, maar ook restauranttips of andere handige feitjes die handig zijn om je lifestyle leuk te houden.

Kalliope, de muze van de heroïsche epos. Haar attributen zijn een schrijftafel en een schrijfschrift. Daarom vind je in deze categorie alles op gebied van schrijven. Denk aan columns, maar ook onze eigen schrijfsels.

Polyhymnia, de muze van de gewijde liederen. Haar naam betekent ‘rijk aan gezangen’ en daarom plaatsen wij in deze categorie muziekgerelateerde artikelen. Denk bijvoorbeeld aan muziekalbumrecensies of tips!

Euterpe, is de muze van de lyrische poëzie en haar naam betekent ‘verblijdende’. Om jullie te verblijden, zullen wij in deze categorie winacties plaatsen. Denk hierbij aan het winnen van boeken of andere leuke dingen!

Melpomene, de muze van de tragedie en het treurspel. In deze categorie vind je alles op gebied van film.

Terpsichore, de muze van de lyrische poëzie. Wij worden lyrisch van mooie uitspraken! Een overzicht van de mooiste vind je in deze categorie.

Thaleia, de muze van de komedie. En was altijd in voor een feestje. In deze categorie vindt je een overzicht van allerlei soorten evenementen die zeker een bezoekje waard zijn.

Urania, de muze van de wetenschap. Wetenschappelijke artikelen, columns of nieuws over baanbrekend onderzoek. Je vindt het allemaal in deze categorie.

 

Wij zijn ook te vinden op diverse Social Media kanalen:
Bloglovin': Follow my blog with Bloglovin
Facebook: NinesistersNL
Twitter: NineSisters_NL