Nolan doesn’t see darkness when he closes his eyes. Instead, he”s transported into the mind of Amara, a girl living in a different world. Nolan”s life in his small Arizona town is full of history tests, family tension, and laundry; his parents think he has epilepsy, judging from his frequent blackouts. Amara’s world is full of magic and danger–she”s a mute servant girl who”s tasked with protecting a renegade princess. Nolan is only an observer in Amara’s world–until he learns to control her. At first, Amara is terrified. Then, she’s furious. But to keep the princess–and themselves–alive, they’ll have to work together and discover the truth behind their connection.

Volgens mij was het vorig jaar zomer dat ik dit boek kocht tijdens een dagje Amsterdam met Madelon en Lisanne.
Een gesigneerd exemplaar en hardcover. De flaptekst trok me aan en ik was erg benieuwd naar dit boek.

IMG-20150914-WA0009

Helaas was het boek een erg lange zit. Ik begon aan dit boek tijdens een mega leesflow, maar ik deed er ruim anderhalve maand over om dit boek te lezen. Niet omdat ik het per se zo druk had, maar gewoon omdat het boek niet was zoals ik had verwacht.
Het verhaal begint spannend en redelijk intens, dat beviel mij wel. Toch had ik na ca. 30 pagina’s zoiets van: mehh.

Otherbound wordt verteld vanuit twee perspectieven: Nolan en Amara. Twee totaal verschillende personen met een heel ander leven in een heel andere dimensie. Nolan leeft op aarde, Amara leeft in een andere wereld.
Twee aparte mensen, die toch samen één zijn. Nolan kan namelijk in Amara’s geest kijken en zelfs haar lichaam overnemen.
In deze wereld is Nolan onder toezien van een psycholoog, omdat hij “aanvallen” heeft. Iedere keer als hij zijn ogen sluit (ook als hij knippert) zit hij in Amara’s geest en hoort, voelt en ziet hij alles wat Amara ziet. Het probleem voor Nolan is, is dat hij erin kan blijven hangen en daardoor zelfs in coma kan raken. Hij krijgt hiervoor al jaren medicijnen voorgeschreven, maar hij weet als geen ander dat die niet werken.

IMG-20150914-WA0010

Nolan is een aardige kerel, een buitenbeentje vanwege zijn “ziekte” maar hij probeert er het beste van te maken, ondanks het onbegrip vanuit zijn omgeving.
Amara is een slaaf en dient een op de vlucht geslagen prinses, die ook nog eens vervloekt is. Amara leeft alleen voor de prinses en heeft in haar hoofd een hele andere mening dan die ze werkelijk uit.
Beide personages zijn door de auteur goed uitgewerkt, aangepast naar de wereld waarin ze leven en de omstandigheden die zij ervaren. Ik vind het knap hoe ze twee aparte werelden samen weet te brengen.
Van de twee was Nolan mijn favoriet, hoewel Amara toch meer aan het woord is.

Zoals ik al aangaf, was het boek toch best wel spannend, ondanks dat ik er veel te lang over deed. Het begin is spannend en het eindstuk ook. Het middenstuk valt een beetje tegen waardoor je in een kleine sleur terecht komt. Het lijkt wel alsof die spanningsboog in het begin strak staat, in het midden geheel verslapt en opeens weer wordt aangetrokken op het moment dat het einde nadert en een oplossing nabij is.
Het einde is overigens lichtelijk verrassend, maar toch een beetje té happy naar mijn gevoel. Zoals jullie weten, heb ik graag passende eindes en dat vond ik hier niet echt het geval. Ik wil niet te veel spoilen, maar het hele boek lang lukt iets niet en in het laatste hoofdstuk lukt het opeens wel (zonder dat er geoefend wordt!) en dan krijg je een happy ending… Beetje jammer.
De clou is trouwens wel een verrassing. Ik had niet zien aankomen dat alles zo ingewikkeld in elkaar zat. Het jammere daar weer aan, is dat de clou wordt afgeraffeld in één pagina.

Al met al is Otherbound een goed, meeslepend verhaal.

ster gevuldster gevuldster gevuld

cover OtherboundOriginele titel: Otherbound
Auteur: Corinne Duyvis
Genre: YA – SciFi
Datum verschijning: 2014
ISBN: 9781419709289
Uitgeverij: Abrams
Aantal pagina’s: 387