Regen en harde wind… het ideale weer om binnen te zijn. Maar heb je geen zin in een lekker boek of goede film? Dan kun je nog altijd gaan koken! Iets wat ik de laatste tijd veel heb gedaan: recepten uit proberen. Van simpel tot zeer uitgebreid.

Vandaag een recept wat mij qua smaak erg heeft verrast en overigens lekker makkelijk is om te bereiden.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram Penne pasta
  • een fles Bertoli pastasaus tradizionale
  • Parmezaanse kaas
  • klein zakje rucola
  • 250 gram ricotta (kaas)
  • blikje tonijn

Als eerste kook je de Penne lekker beetgaar (of iets meer dan beetgaar – net wat je lekker vindt).
Verwarm de pastasaus in een wok (dat vind ik zelf fijner koken, je kunt ook een andere pan gebruiken maar houd er rekening mee dat de pasta erbij moet).
Als de pasta gaar is, voeg je deze toe bij de saus. Daarbij doe je de twee eetlepels Parmezaanse kaas en de inhoud van het blikje tonijn.
Als laatste voeg je de rucola en de ricotta (koud) toe.

Smakelijk eten :)

Variatietip: dit gerecht is prima vegetarisch te eten – zonder tonijn.
Ben je niet dol op vis? Dan kun je ook spekreepjes erdoor doen.