GOED OVERWINT ALTIJD KWAAD. MAAR WAT ALS ALLES WAT GOED LIJKT EEN ILLUSIE IS? Nu Meaghuns geheim is uitgekomen, kan hij niet meer terugkeren naar het leven dat hij had. Op de vlucht voor zijn broer Cighal en pontifex Kaban, de raadsheer van zijn moeder, wordt hij gedwongen om na te denken over zijn plek in de strijd tussen de Goden. Maar heeft hij wel een keuze of is hij uiteindelijk niet meer dan een pion in het spel? Ondertussen is Margal op zoek naar Liis en de antwoorden die de voortvluchtige vrouw haar kan geven. Wanneer de nachtmerrie alsmaar erger wordt, moeten beide vrouwen hun kijk op de wereld herzien. Komen de nieuwe inzichten nog op tijd of zal Meaghun iedereen die hij liefheeft meesleuren in zijn val?

Na het spannende einde van diens eerste deel Jager, kon ik eindelijk verder in het vervolg; Prooi.
Ik keek enorm uit naar dit boek, omdat ik Jager geweldig vond. De wijze waarop Kim ten Tusscher de wereld beschreef, maar ook hoe ze speelde met de personages hebben mij enorm vermaakt toen ik Jager was. Ik smachtte om terug te keren naar de wereld van Margal en Meaghun.

In dit deel laat Kim andere personages aan het woord zoals Meaghuns broertje Cighal en Maeghuns vijfde vrouw Liis. Maar er komen ook andere personages aan bod. Zo maakt ze de wereld voor de lezer veel uitgebreider en kun je als lezer je eigen mening vormen over alle morele en emotionele spelletjes die er worden gespeeld. Kim bezit nog altijd de kracht om je als lezer helemaal mee te sleuren, ongeacht aan welke kant je staat.

Hoe stom ik was, dacht ik het verloop van het verhaal wel te kunnen voorspellen: Ach, zo lopen dat soort verhalen altijd af.
Algauw besefte ik dat Kims verhalen niet tot “dat soort verhalen” toehoren. Nee, Kims verhalen zijn uniek en daardoor speciaal. Kims verhalen lopen daarom ook helemaal niet zoals je verwacht.
Net als de personages heb ik het verhaal meegemaakt met een glimlach, af en toe een traan en soms een schreeuw (van schrik). Want, oh my, Kim weet haar lezers zeker te verrassen.

Dit tweede deel bevat wat meer pagina’s dan diens voorganger, waardoor de spanningsboog veel langer is. Toch is het boek niet langdradig en weet Kim de lezers geboeid te houden. Door verschillende verhaallijnen chronologisch langs elkaar te laten lopen, krijg je van alle fronten iets mee en blijf je geïnteresseerd.

Met een bitterzoet einde heb je een mengeling van gevoelens in je hart zodra je het boek dichtslaat. En wanneer je het terug in je boekenkast zet, heb je afscheid genomen van Iladihir en diens inwoners… Toch heb je moeite om het boek los te laten, wetende dat je Iladihir en diens personages gaat missen.

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

Auteur: Kim ten Tusschercover prooi
Serie: Jager&Prooi #2
Genre: Fantasy
Datum verschijning: augustus 2015
ISBN: 9789463080088
Uitgeverij: Zilverspoor
Aantal pagina’s: 502