Na de lange reis van Amsterdam naar Medan, werden we daar op het vliegveld opgewacht door onze reisbegeleider. Een aardige, leuke vent van ergens in de veertig. Een Nederlandse man die al 14 jaar in Indonesië woont.

Na de lange vlucht moesten we nog een uur met de bus reizen naar ons hotel, dat midden in het centrum van Medan lag. Een luxe hotel dat – volgens zeggen – in de beginjaren (van het hotel) druk werd bezocht door Indonesische celebrities. Hier kwamen we rond 5-6 uur (Indonesische tijd, dus bij jullie was dat vijf uur vroeger) aan en toen werd het al redelijk donker.
We hebben daar heerlijk gegeten en zijn toen rond elf uur naar bed gegaan, want we waren toch wel een beetje gaar van al die vluchten.

Het weer is hier trouwens lekker, maar toch ook wel benauwd. We zitten nu in Noord-Sumatra en dat ligt op dezelfde lijn als Phuket (Thailand) waar het nu regenseizoen is. Dus dat bedrukte weer hebben wij hier ook en zo nu en dan valt er inderdaad een heuse regenbui. Dat is eigenlijk niet zo erg, want dan koel je een beetje af haha

BukitLawang

Op het moment dat ik dit nu schrijf, zit ik op het bed in mijn hotelkamer op Ecolodge in Bukit Lawang, een dorpje, vier uur van Medan, aan de rand van de jungle. De hele dag (en nacht) hoor je apen en allerlei andere beesten. Het is hier nu 5 uur ‘s morgens en ik werd wakker doordat ik allerlei beesten hoorde lopen. Ik dacht dat er een of ander beest in mijn kamer liep, want ik hoorde allerlei geschuif en gekrab langs mijn oor en boven mijn hoofd… Maar toen ik eindelijk de moed had om het licht aan te maken, was mijn kamer leeg. Toen deed ik het licht uit en ging ik weer liggen en kwam dat geluid weer… En dat deed ik zo’n drie keer… Je kunt nu vast wel raden dat ik dus geen oog dicht meer doe. En toen dacht ik; ach, dan kan ik alvast het blogje schrijven. We slapen namelijk op de Ecolodge en we hebben dus een soort cottage als slaapkamer. Ze zijn opgedeeld in blokken en je zit dan met 12 cottages bijeen. Gezamenlijk hebben we een tuin of soort pleintje waar we kunnen zitten met z’n allen. Heel gezellig. We hebben de eerste apen in de bomen al gespot!!

Jungle

MonkeyZoals de meesten van jullie weten, heb ik een spinnenfobie. Echt.. Die beesten met hun acht poten en duizend ogen…. Brrr…. En iedereen had mij al gewaarschuwd voor de spinnen hier in Indonesië; “wacht maar tot je daar bent, dat zijn pas spinnen!”
Ja… ik kwam er gistermiddag eentje tegen in de badkamer!! Of ja, mijn moeder kwam hem tegen en ze zei: “Pat, doe maar even niet kijken.”
Ja.. Wat doe je dan? Dan wil je kijken… Hij zat in de hoek bij de wc en ik keek er een stukje over heen en ik zag alleen al zijn poten uitsteken… LANG! Ik zeg het je… echt lang!!
Direct ben ik via de achterdeur het tuintje in gegaan, want daar zaten de anderen van onze groep en ik vroeg of er iemand was die NIET bang was voor spinnen.
Omdat ik nogal hysterisch reageerde, wilde iedereen wel weten hoe groot dat die spin wel was…. Nou, ze bevestigden wel dat het echt een grote spin was.
Een ouder vrouwtje van onze groep (ik denk dat ze tegen de 70 aan zit), heeft de spin “eventjes” opgepakt met een servetje en weggedaan… Ja, wel dood!

Ik krijg alweer de kriebels als ik eraan denk, dus vandaar dat ik nogal panisch ben wat betreft al die beesten geluiden in mijn kamer. Ik had – voordat ik de laptop startte – ook al het idee dat er iets over mij heen liep. Brrr… nee, in de jungle slapen is geen pretje als je een spinnenfobie hebt. De omgeving is hier wel echt werkelijk prachtig en ik zou dit echt wel aanraden en ooit nog wel eens terug willen komen. Ik neem de slapeloze nachten voor lief 😉

Het eten is hier trouwens echt heeeerlijk en spotgoedkoop. De mensen zijn vriendelijk en erg behulpzaam. Een van de medewerkers hier op de Ecolodge spreekt ook Nederlands en hij is echt super aardig en grappig, dus met hem kunnen we leuk kletsen.

fruit

Mijn wekker gaat over een half uur af, want dan moet ik opstaan voor een jungletocht van 3 uur. We hopen dan allerlei dieren te spotten zoals OrangOetans en andere apen. Maar er lopen ook neushoorns en tijgers rond, maar die laten zich natuurlijk niet zomaar zien.
Ja, ik weet het… daar zal het ook wel van de spinnen krioelen maar ik móet de jungle een keer hebben ervaren.

***

Nou, vanochtend dus 5 uur door de jungle gewandeld. Een paar apen gespot maar helaas geen Orang Oetans. Het was echt een hele  stevige wandeling en ik heb morgen vast en zeker spierpijn.

patricia_gina

Morgen zitten we vooral in de bus, omdat we naar het eilandje Samosir gaan. Dat ligt 10 uur (!!) rijden met de bus van de plek waar ik nu ben – Bukit Lawang (bij Bohorok). Dan moeten we nog een uur met de boot. We verblijven daar 2 nachten, net als hier in de jungle.

Ik ben erg benieuwd hoe het daar zal zijn! Ik vermaak me in ieder geval prima, hier in Indonesië.

Ik houd jullie op de hoogte!!