Tuk Tuk / Samosir
Eerlijk gezegd keek ik op tegen de lange reis van Bohorok naar Tuk Tuk, een dorpje op het eilandje Samosir in het Tobameer.
Maar opzich viel het allemaal wel mee. Het was inderdaad een busreis van 10 uur en daarna nog een klein uurtje op de boot. We hebben genoeg tussenstops gemaakt en hebben heerlijk gegeten aan een wegrestaurant. Hier hadden we een soort tapas. Er werden allerlei kleine schaaltjes neergelegd met verschillende gerechten en we konden dan van alles proeven. Erg lekker allemaal!

Na de lange reis over land en zee, kwamen we dan eindelijk aan in Tuk Tuk. We overnachtten in een prachtig hotel / resort, Tuledo Inn gelegen aan het Tobameer. Er was een prachtig uitzicht op het water en het land verderop.

De volgende dag hebben we met vijf man ieder een scooter gehuurd en hebben we rondgereden naar andere dorpjes. Daar hebben we de lokale markten bezocht. Ik zeg het je… hygiënisch is het alles behalve… op de grond lagen blauwe en oranje zeilen en daarop lag het eten. Vissen werden levend schoongemaakt op een boomstronk, zonder handschoenen! En met die zelfde vishanden pakken ze je groente en geld… Brr, ik wilde niet weten hoeveel bacteriën er daar werden verspreid.
We zijn onderweg mooie plekken tegengekomen en hebben we geproefd van de Toba-cultuur. Het schijnt toch heel anders te zijn dan de rest van Sumatra.

reisblog 3

In de middag zijn we nog lekker gaan zwemmen in het meer.
Het weer was trouwens erg apart. Het was namelijk best bewolkt, maar wel aangenaam warm. Het was iets van 35 graden, maar het voelde aan als 20-23 graden in Nederland. Op de scooter vond ik het zelfs wat frisjes en had ik af en toe een vestje aan.
Ook tijdens het zwemmen was het niet echt zonnig en baalden we een beetje dat de zon zich niet liet zien… We wilden zo graag bruin worden!!
Maar tot onze verrassing, waren we toch wel verkleurd. Ik heb in ieder geval mijn bikini afgedrukt op mijn lichaam staan, hihi.

Morgen gaan we weer vroeg de weg op, richting Payabungan. Een plaatsje waar we alleen overnachten, om vervolgens weer vroeg op reis te gaan naar Bukkittingi. Hier zullen we dan wel weer iets langer blijven.
Beide reizen zullen ongeveer 10-12 uur duren *gaap*

De reis naar Payabungan
To be honest… ik heb een groot deel van de reis geslapen. Tijdens de stops werd ik wel wakker om te eten, te drinken en te plassen maar veel bijzonders vond ik de reis niet.

In Payabungan kwamen we aan toen het donker was en daar bleven we ook alleen maar 1 nacht. Het hotel was om te huilen! De vloer was spik en span, maar de rest…. oei, ik wil het allemaal niet eens vertellen.
Ik moet wel even zeggen dat ik een gebruikte afplakwimper (ja, zo’n hele rij!) vond aan het hoofdbord van mijn bed… Brr… Gore zooi.
Gelukkig was het voor 1 nacht en stonden we alweer vroeg naast het bed om verder te gaan naar Bukittinggi.

De reis naar Bukittingi
Deze busreis was een stuk interessanter en een stuk korter. Onderweg kwamen we veel rijstvelden tegen. Het grootste deel van de reis vond plaats in een redelijk extreem islamitische kant van Sumatra. Best eng, om eerlijk te zijn. We konden niet normaal over straat, want veel mensen waren anti-Westers. “Amerikanen zijn slecht”, zo denken zij… En wij waren natuurlijk allemaal Amerikanen voor ze.
We kwamen ook voorbij een internaat waar jongeren worden opgevoed en beleerd via de Koran. Erg extreem! Jongens en meisjes leefden apart. Met vier tieners wonen ze in een hutje van hooguit 2 vierkante meter. Best triest om te zien…

kids
Toen ik daar over straat liep, werd er duizend keer gevraagd of ik al getrouwd was en zo ja, of ik al kinderen had… bah bah
Nee, ik voelde me niet prettig haha

Later kwamen we bij de evenaar waar we eventjes zijn gestopt. Er was toen een of andere viering van verschillende scoutings. We liepen daar rond en iedereen wilde met ons op de foto.
Ik voelde me net een celebrity hahahaha
“Miss, can we take picture?” hihi was best leuk hoor, maar op een gegeven moment was ik het wel een beetje zat.

boysBukittinggi
In Bukittinggi hebben we twee nachten geslapen in een redelijk luxe hotel met zwembad. Het was een leuk, rustig – maar toch ook wel weer druk – stadje waar vroeger veel Nederlandse invloeden zijn geweest. ‘s Morgens zijn we naar de Jam Gadang gegaan en over de markt gelopen. Wederom wilden ze met mij op de foto haha. I’ve got fans! hahahaha zou mijn boek hier al bekend zijn? :p
‘s Middags hebben we aan het zwembad gezeten en ‘s avonds zijn we bij een lokale man thuis gaan eten… Yum yum!

De dag erna in de bus naar Padang waar we het vliegtuig hadden naar Jakarta! Wat ik daar ga doen, dat lezen jullie een volgende keer! :)