Malang

Na een trein- en busreis kwamen we aan in Malang. Een leuke stad waar familie van ons woont. Een broer van mijn oma woont hier nog met gezin en kleinkinderen. Uiteraard zijn we die gaan opzoeken, want we hadden hen nog nooit gezien. Heel grappig dat we iemand ontmoetten, die we eigenlijk helemaal niet kenden, maar zoveel op mijn oma leek.

Na een nachtje in Malang, zijn we de volgende ochtend vertrokken richting de Bromovulkaan. Hier sliepen in een hotel op de kraterrand. Erg koud!!! Dikke trui, lange broek en sokken aan… in bed!kraterrand

Bromovulkaan
Na de korte tijd in Malang, reden we de volgende ochtend alweer richting de Bromovulkaan. Daar hebben we in een hotel overnacht aan de kraterrand.
‘s Middags kwamen we op tijd aan en hebben we een wandeling gemaakt naar de kraterrand waar we dus bovenop stonden om de rook te zien die uit de vulkaan kwam. Een stevige wandeling van een aantal uur en ik was K.O. toen we terugkwamen in het hotel.  Ook kan ik je zeggen dat het hier IJSKOUD was!! Was gewoon niet meer leuk. Sokken aan, dikke trui aan, lange broek aan en dan onder de wollen dekens… brrr…
bromo
De volgende ochtend om half 4 opgestaan om zonsopgang te zien vanuit het Bromo Tenger Massif. Wederom een stevige wandeling naar boven, waar ik bijna dacht te bezwijken omdat ik geen lucht meer kreeg xD haha Maar het was erg mooi om te zien. Daarna weer de steile helling omlaag, waar ik nog een goede daad heb verricht. Er stonden paarden klaar om eventueel te rijden als de helling te zwaar zou zijn. Een van die paarden stond zo strak vast, dat hij zijn mond niet eens dicht kon doen… zo zielig :(. Ja, moet je net bij mij zijn…  Dus, zonder ook maar enige aandacht aan de eigenaar te geven (die overigens nergens was te bekennen), heb ik het touw wat losser gemaakt. Paardje direct een stuk rustiger en blijer :)
sunrise
Na de wandeling hebben we ontbeten in het hotel en zijn we per bus en veerboot naar Bali gegaan, waar onze laatste week op Indonesië is ingegaan.