As we speak, zit ik op het vliegveld van Jakarta.
In de Emerald Sky Lounge moet ik me zien te vermaken voor de komende 6 uur. En dan moet je ook even weten dat ik er al 3 uur op heb zitten. Juist, je leest het goed; ik moet 9 uur wachten op mijn vlucht naar Amsterdam.
Vanmiddag zijn we vanaf Lombok hierheen gevlogen. De laatste drie nachten op Lombok stonden vooral in het teken van luieren en genieten van de zon en prachtige stranden.

We verbleven in Senggigi, een klein maar toch toeristisch dorpje aan de kust van Lombok.
Vanuit dit dorpje hebben we de bus en de boot genomen naar de Gili eilanden; Gili Meno en Gili Air. Twee van de drie Bounty eilanden met witte stranden, palmbomen en helder blauw water. Visjes en koraal zijn duidelijk zichtbaar als je in de zee zwemt.
Ja, ik waande me even in het paradijs. :)
Veel is er niet te doen op de Gili eilanden, maar om er een dagje lui op het strand te liggen en te bakken in de  zon, daar is het de perfecte plek voor.

gili meno

Senggigi zelf heeft helaas niet zulke witte stranden en ook geen lekker zeewater. De stroming is daar zo sterk, dat je – als je tot kniehoogte erin staat – omver wordt geduwd.

En dan is opeens de vakantie van 29 dagen voorbij! Just like that.. Poef. Een hele maand is voorbij gevlogen en nu zit ik in de lounge, op weg naar Amsterdam.
Indonesië is zeker een land waar ik in de toekomst naar terug ga. Niet omdat mijn roots hier liggen, maar omdat ik er gewoon van ben gaan houden. Een volgende vakantie hoeft geen rondreis te zijn, maar een of twee weken vertoeven op Bali lijkt me ook lekker.
Ergens ben ik ook wel blij om naar huis te gaan. Ik heb mijn man en dieren zeer zeker gemist. En ik ben ook blij om straks al mijn vrienden, vriendinnen en overige familie weer te zien. Lekker weer terug in het georganiseerde Nederland waar alles schoon is en waar het verkeer niet zo chaotisch is. :p haha

Ik heb in ieder geval genoten van Indonesië!