*** SPOILER ALERT – VOOR MEN DIE DE FALLENSERIE NOG NIET HEEFT UITGELEZEN ***

Schuld begint op het moment dat Cam verdwijnt in Extase. Cam gaat op zoek naar zijn vroegere liefde Lilith, die hij al lange tijd probeert te vergeten. Lilith is door zijn schuld in de hel terechtgekomen en hij wil proberen haar te bevrijden.

Lucifer sluit een pact met Cam. Als het hem lukt om Lilith binnen achttien dagen opnieuw te veroveren mag hij haar meenemen. Maar hij heeft Lilith vervuld met haat jegens Cam. Wat is de prijs voor een pact met de duivel?

Jaaaaaaa 😀 eindelijk een vervolg op één van mijn favoriete serie: Fallen van Lauren Kate.

Schuld vertelt het verhaal van Cam en Lilith – over hoe ver je kunt gaan om je oude liefde te heroveren.
Na het prachtige einde van het verhaal van Daniel en Luce en hun échte tweede kans op een leven samen, is Cam geïnspireerd door en een beetje jaloers op het ultieme liefdeskoppel. – Als zij een tweede kans krijgen, waarom hij en Lilith dan niet?

Het verhaal speelt zich dan ook af nadat Dan en Luce wederom voor elkaar hebben gekozen in Fallen #4 Extase.
Dat betekent dus in de moderne tijd – maar wel een andere dimensie, namelijk de Hel.
Dat geeft het verhaal een lichtelijk lugubere twist – als je bedenkt wat Lucifer allemaal met Lilith doet.
Als vanouds is ook dit verhaal in de Fallen-lijn heerlijk om te lezen. Niet alleen door de perfecte spanningsboog, maar ook door de geweldige schrijfstijl van auteur, Lauren Kate.

Hoewel ik geen fan was van Cam – sorry, ik was echt blindsighted door Daniel – heb ik wel genoten van dit verhaal. Misschien omdat de personages me zo bekend zijn, misschien doordat de wereld – ondanks de plek waar het verhaal zich afspeelt – me zo bekend is. Misschien omdat we nu eindelijk Cam leren kennen.
En Cam is een coole gozer. Ik mag hem wel :) – vooral nu hij eindelijk zijn zachte kant laat zien. – TBH, ik vond hem in de andere delen meestal een ass.
Ik zal niet zeggen dat ik hem helemaal geweldig vind, maar ik begrijp waarom er dames (en heren) zijn die dat wel doen.
Ook Lilith is een prettig personage, die je steeds beter leert kennen naarmate het boek vordert. Al vond ik wel dat bepaalde emotie-twists voor mij niet helemaal verklaarbaar waren – tja, waar zijn het emoties voor? 😉

Ondanks dat mijn liefde voor dit koppel lang niet zo groot is als voor Daniel & Luce, heb ik wel echt enorm genoten van Cam & Lilith. In één avond had ik het boek uit en ik raad het zeker aan voor alle Fallen-lezers in de wereld.
Want Lauren Kate sleurt je weer mee in deze geweldige wereld vol passievolle engelen, die keer op keer laten zien hoeveel ze voor iemand over hebben – vriend of geliefde.

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

Auteur: Lauren Kate cover schuld
Originele titel: Unforgiven
Serie: Fallen #5
Genre: Young adult – Fantasy
Datum verschijning: januari 2016
ISBN: 9789000347896
Uitgeverij: UnieboekSpectrum – Van Goor
Aantal pagina’s: 304