Een televisieserie die de duistere kant laat zien van het leven én technologie. 

Over sick series gesproken: Charlie Brooker’s Black Mirror is een serie die je gezien móet hebben.

Waar gaat de serie over?
Black Mirror telt op dit moment drie seizoenen op Netflix (het vierde seizoen is in aantocht). Ieder seizoen heeft “maar” 3-6 afleveringen die ieder ongeveer 45-60 minuten duren. Iedere aflevering is een verhaal apart met ook weer andere acteurs.
De serie laat een duistere, zieke kant zien van de technologie waar wij hedendaags mee leven. Ze heeft een harde boodschap en laat ook een wreed beeld zien over hoe onze wereld er in de nabije toekomst wellicht uit kan gaan zien.
Juist daarom vind ik de serie spannend en goed gemaakt. De maker, Charlie Brooker, heeft zeker nagedacht over de wereld waarin wij nu leven en hoe dit zich verder zou kunnen ontwikkelen. De verhalen die hij, per aflevering, laat zien, geven stof om over na te denken.
Het mooie eraan, is dat hij er niet om heen draait, maar met een direct beeld (hard en cru) laat zien hoe de hedendaagse technologie invloed heeft op onze levens. En hoe deze technologie nóg veel meer invloed zal gaan hebben als het zich op deze manier blijft ontwikkelen.

Nieuwsgierig? Neem hier een voorproefje!