Al vrij snel na het moment dat ik begonnen ben met het fenomeen Netflix stond deze serie al klaar tussen al die andere series. Nadat ik de serie had geopend stond er in de omschrijving: “in deze moderne variant op et klassieke verhaal los de legendarische speurder Sherlock Holmes……” daarna ben ik gestopt met lezen en had ik de serie al afgeschreven. Niet weer het zoveelste verhaal over Sherlock of de zoveelste serie of weer een film, nee dankjewel dat zag ik niet zitten.

Na een aantal maanden (en weer wat afgekeken series verder) zaten ik en mijn vriend te dubben wat de volgende serie zou kunnen worden. Toen kregen we toch de tip van vrienden om Elementary te gaan kijken. Zo gezegd, zo gedaan.

Enigszins sceptisch begonnen we aan de eerste aflevering. En toen bleek dat het een geniale serie is, op allerlei fronten. Het is vernieuwend en compleet wat anders dan dat je denkt. Vanaf de eerste aflevering zaten zowel mijn vriend als ik aan de buis gekluisterd en hebben we zelfs door ziekte een hele zondag alleen maar Elementary gekeken!

Het is ontzettend spannend en niets is wat het lijkt. Iedere aflevering weer gebeurd er iets geniaals. Steeds als je denkt dat je Sherlock door hebt krijg je weer nieuwe informatie en veranderd alles.

Ondertussen staan er 3 seizoenen op Netflix wij hebben ze allemaal gezien. Vol spanning wachten we al op seizoen 4, het verveelt totaal niet en behalve de naam en genialiteit vind ik dat het eigenlijk weinig met het klassieke Sherlock Holmes verhaal te maken heeft (behalve de namen Sherlock en Watson).

Dus ben je nog op zoek naar een spannende serie vol vraagstukken en raadsels, zou ik direct beginnen aan deze serie.