Dat er op Netflix veel series staan, dat weten we allemaal wel, maar het is altijd lastig om de interessante/spannende/leuke maar vooral boeiende series eruit te plukken.
Mijn man struint wat af op Netflix en kwam de laatste keer uit op de serie Sense8. Mij leek het een hele interessante serie, maar mijn man is normaliter niet van de fantasy/scifi/paranormale series en verhalen. Toch keken we de eerste aflevering.
Mij boeide het direct, maar mijn man was nog even aan het twijfelen… Totdat we ook de tweede en derde aflevering hadden gezien. Sense8 had bij hem aangeslagen en hij keek zelfs afleveringen zonder mij!

Maar waar gaat Sense8 nou over?

Er zijn 8 totaal verschillende personen – wonend en levend over de hele wereld – die met elkaar in verbinding staan. Het idee en plot zijn erg goed bedacht en ieder klein akkefietje dat gebeurt, heeft consequenties. Ik ga niet al te veel vertellen over hoe het verhaal in elkaar steekt, want het leukste is natuurlijk om de serie zelf te kijken en erachter te komen.
Het acteerwerk is zeer goed. De verhaallijnen staan perfect met elkaar in verbinding.

Het is trouwens wel goed opletten tijdens deze serie. Gebeurtenissen zijn spannend, maar gaan ook snel. Er gebeuren grote dingen, maar ook hele kleintjes waardoor je dus wel evenĀ eyes op het verhaal moet hebben. Geen enkele aflevering is hetzelfde en daardoor blijft de serie erg spannend.

Note: voor een Amerikaanse serie zit er erg veel bloot. Daar moet je tegen kunnen :-).

Hier een voorproefje: