Gabi en Lia brengen elke zomer in Italië door. Als dochters van een archeologe gaan ze vaak met haar mee naar oude graven met bijzondere muurschilderingen. Op een dag leggen ze hun handen tegelijk op een tekening van twee handen en verdwijnen ze naar het jaar 1332. Daar is een hevige strijd gaande tussen twee adellijke families. Gabi wordt gered door de prins Marcello Falassi die haar naar het kasteel van zijn vader brengt. Ineens lijkt haar vakantie een stuk interessanter. (bol.com)

Ooit kwam ik deze titel tegen toen ik nog voor Storyhunters schreef. We kregen een recensie exemplaar aangeboden, die volgens mij naar Esmee is gegaan. Zelf was ik ook enorm nieuwsgierig naar het boek en kocht het daarom op de Boekenfestijn in Eindhoven.
Honderd jaar later griste ik het uit de kast om dan eindelijk te lezen :’)

Joanne liet me al weten dat ik wel van dit boek zou houden. Zelf twijfelde ik een beetje – voornamelijk omdat ik een leesdip heb.
Maar van mijn leesdip was niets te merken toen ik dit boek las.
In één avond had ik het al uit en ik heb me geen moment verveeld of geërgerd. Waarom vond ik die boek zo leuk?

Als eerste de setting: Italië rond 1332, ridders, prinsen, paarden, kastelen… Een heerlijke tijd om dit YA-verhaal in af te laten spelen.

Als tweede de personages: De Amerikaanse/Italiaanse Gabi is een stoer wijf! Niet op haar mondje gevallen en lekker onafhankelijk. “Wij hebben geen vent nodig…” – Maar dan komt er wel een zeer elegante ridder voorbij <3 haha
Gabi is een prettig personage en sleept je mee in haar tijdreis naar Italië rond 1332. Hoewel je het je nauwelijks kunt voorstellen om werkelijk te tijdreizen en hoe je je daarbij zou voelen, weet de auteur de gevoelens van Gabi zeer realistisch te maken. Overige personages zijn ook geloofwaardig neergezet en zeer passend bij de tijd waarin het boek zich afspeelt. Wat wel een beetje ongeloofwaardig is, is dat vrijwel iedere vent voor Gabi valt… :’)

Als derde de schrijfstijl: auteur Lisa T. Bergren schrijft makkelijk en vlot zonder gebruik van moeilijke woorden. Niet te veel nadenken maar gewoon doen, zo komt het over.

Als vierde het verhaal an sich: het verhaal van Gabi is niet te zwaar, maar ook niet super luchtig. Ook draait het niet per se om een kerel maar om familieliefde – beetje a la Frozen, kun je wel bijna zeggen.

Met Stuck heeft de auteur een heerlijk boek neer gezet. Dit boek is heerlijk te lezen op een vrije avond – hoewel het toch een aantal pagina’s dik is, vlieg je er snel doorheen doordat het verhaal precies goed is qua zwaarte/luchtigheid, de schrijfstijl zeer vlot is en Gabi een tof personage is om mee op reis te gaan. Ik ben zeer benieuwd naar de overige delen van de River of time-serie.

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

Auteur: Lisa T. Bergren
Originele titel: Waterfall
Serie: River of Time #1
Uitgever: VBK Media
Genre: Young Adult – fantasy
Datum uitgave: november 2012
ISBN: 789047706267