Vanessa tagde mij een heeeeele poos geleden (lees 30 maart!) voor de Favoriete Fictieve Familie tag. Ik vond hem zo leuk dat ik die wel wilde invullen, maar het kwam er niet van en stiekem vond ik hem ook wel een beetje lastig in te vullen… Here it goes!

lucy vleugels

Moeder: Lucy (Vleugels trilogie, Vanessa Gerrits)
Hoewel Lucy nog niet zo oud is én in de serie geen moeder is, zie ik wel een toekomstige moeder in haar. Ze is sterk en liefdevol. En ik ben ervan overtuigd dat zij die eigenschappen doorgeeft aan haar dochter ^^

Vader: Gabriel (Halo trilogy, Alexandra Adornetto)
Gabriel is in de trilogie de broer van Beth, maar ik zou hem best als vader willen hebben. Misschien iets te beschermend, maar dat is een goed teken als vader zijnde. 

Grote broer: Mars de Jong (Divine saga, Bernice Berkleef)
Heeft hij dezelfde achternaam als Amor? Mars is een creatie van de Nederlandse auteur Bernice Berkleef, die mij heeeel erg veel aan Emmet Cullen deed denken. Al zou ik Emmet ook best als grote broer willen hebben, ik ga wel voor de Nederlandse versie :). Ik denk dat Mars – als God van de oorlog – de juiste bescherming is tegen alle slechterikken in de wereld. 

Jongere broer: Puck (The Iron Fey, Julie Kagawa)
Puck a.k.a Robin Goodwell is me toch een clown. Ik zou best een broertje willen hebben, die zich lekker zorgeloos vermaakt en zichzelf ook nog eens kan redden van alle problemen die hij veroorzaakt. Nee, als Puck mijn jongere broertje zou zijn, dan zou ik me geen zorgen maken. Hij komt er wel. En dan zou ik hem advies geven over meiden zoals Meghan. 

Grote zus: Alice Cullen (Twilight Saga, Stephenie Meyer)
Alice, Alice, Alice! Ik ben gek op Alice! In de Twilight saga is ze dé perfecte schoonzus en ik zou haar best als zus willen hebben. Als grote zus weet zij vast het juiste advies te geven en kan ze vast wel in de toekomst kijken of die ene date nou wel of niet gaat slagen 😉

Alice-cullen-

Jongere zus: Pennyweather van Syckle Lockwood (Fallen series, Lauren Kate)
Ook al gaat ze dood (sorry spoiler!!) in de Fallenserie; ik houd van haar!  Ze doet me denken aan mijn goede vriendin, Pia, en die zou ik best als jonger zusje willen hebben <3

Opa: Dumbledore (Harry Potter, J.K. Rowling)
Een van de grootste tovenaars van de wereld als opa hebben. Dat zou toch geweldig zijn? Die man heeft zoveel meegemaakt dat hij advies kan geven én genoeg verhalen te vertellen heeft. Ik zie het al helemaal voor me; open haard, theetje erbij, onder een dekentje, ogen dicht en alleen maar luisteren naar zijn avonturen. 

Oma: Goede Fee (Assepoester)
Een oma die mij in een koets naar aan bal laat gaan én zelfs een jurk voor me tovert! Dat zou toch gaaf zijn! De Goede Fee als oma past best wel goed in dit straatje, samen met opa Dumbledore zijn ze een superstel! 
BONUS – neef of nicht: Valeria de la Moray (Lentagon serie, Kelly van der Laan).
Een badass nichtje zoals Val zou ik best willen hebben. Met haar zou ik alles doen wat niet mag, maar Val is niet alleen goed voor de streken. Als ik echt in nood ben, dan weet ik dat Val voor me klaar zou staan. 

dumbledore

Wauw, Vanessa, wat heb je me aangedaan? :p
Weet je wel hoe lang ik hier over heb moeten nadenken!!
Ik vond hem wel erg leuk om in te vullen!
Hoe ziet jullie Favoriete Fictieve Familie eruit?