It’s the eve of his eighteenth birthday and Aaron is experiencing dreams of a disturbing nature.In the darkly violent and chaotic dreamscape, Aaron is an armor-clad warrior in the midst of a bloody conflict. He can hear the sounds of weapons clanging, the screams of the stricken, the pathetic moans of the dying, and another sound he cannot quite discern. But as he gazes upward, he suddenly understands, watching as hundreds of armored warriors descend on the battlefield from the sky above. It is the sound of wings beating the air unmercifully.

The flapping of angels’ wings.
The Fallen.
Orphaned since birth, Aaron is suddenly discovering newfound — and sometimes supernatural — talents. But not until he is approached by two men does he learn the truth about his own destiny, and his role as a liaison between angels, mortals, and Powers both good and evil, some of whom are hell-bent on his own destruction… (sniegoski.com)

‘The Fallen & Leviathan’ bestaat uit twee verhalen in 1 boek. Dit eerste boek is het eerste boek van 5 boeken, welk ieder uit 2 verhalen bestaat. In principe zijn het dus 10 boeken.
‘The Fallen’ is het eerste deel en ‘Leviathan’ is het tweede deel.
Het prettige is, is dat ‘Leviathan’ nauw aansluit op ‘The Fallen’. Er zit maar twee weken tussen het einde van ‘The Fallen’ en het begin van ‘Leviathan’.

Voor de niet-Engels lezende/sprekende lezers. Het boek gaat over Aaron, die vanaf de dag dat hij 18 is geworden (het verhaal begint op zijn 18e verjaardag), denkt dat hij gek aan het worden is. Hij krijgt nachtmerries over agressieve engelen en mensen die worden vermoord. Daarnaast spreekt hij vanaf zijn verjaardag ie-de-re taal vloeiend, terwijl hij daarvoor alleen Engels sprak.
En kan hij -tot zijn grootste schrik- ook nog eens met dieren communiceren. Hetgeen wat leuke momenten veroorzaakt tussen hem en zijn beste vriend, Gabriel de labrador.

The Fallen & Leviathan

Het boek begint met een heel spannend en mysterieus proloog, waarbij eigenlijk de nekharen omhoog gingen staan. Het was zo spannend en angstaanjagend eigenlijk. Het personage in de proloog werd achterna gezeten en zijn hoofd speelde allerlei spelletjes met hem.. Brr.

En dan ga je opeens over naar de nachtmerrie van Aaron, welke ook al niet prettig is!
Er wordt niet lang om heen gedraaid: Aaron is een Nephilim, zijn vader een engel en volgens een of andere profetie is hij The One, die ervoor moet zorgen dat “The Fallen” = de gevallen engelen, die destijds niet voor God kozen, maar ook niet voor Satan en dus uit de hemel vielen, vergeven worden en dus terug naar de hemel mogen. Aaron is ook degene die hen moet vergeven.

Echter… Is er natuurlijk iemand, of in dit geval 1 iemand met een aantal handlangers, die dat niet zo ziet zitten en alles op alles gooit om Aaron tegen te houden. As in: vermoorden.
Aaron komt in een doolhof van engelen terecht. De ene is goed, de ander niet. Ondertussen wordt hij gek in zijn hoofd, omdat hij steeds meer dingen ziet en hoort die er niet horen te zijn. En daar komt ook nog bij dat hij heel wat engelenkracht bezit, dat hem iedere keer smeekt om los te worden gelaten. Iets wat niet geheel pijnloos is voor Aaron. En hij is er bang voor, omdat hij niet zeker weet of hij het onder controle kan houden.

Een erg spannend verhaal dat redelijk snel weg leest. Je valt door de proloog direct in de spanning en het perspectief van Aaron houdt dat ook zeker aan. Er is geen moment van verslapping in de spanning van het verhaal.
Echter kan er wel enige verslapping ontstaan, door het taalgebruik. Hier mee bedoel ik: Ik heb het boek in het Engels gelezen en omdat het boek personages bevat die al miljoen jaar oud zijn (de engelen vanaf de eerste dag dat God de aarde schiep), spreken deze engelen vaak in het oud-Engels – naar mijn idee. Vaak moest ik denken van: hè? Wat bedoelen ze daar precies mee? Of: hè? Zeg je dat niet anders?
Hierdoor las ik minder snel dan ik normaal doe bij een dergelijk spannend boek.

The Fallen & Leviathan (3)

Personage Aaron is trouwens echt een leuke kerel! Een typetje dat een verschrikkelijke jeugd heeft gehad, zelf een klootzak was, maar zijn leven weer op het rechte pad probeert te krijgen. Op school is hij een stille jongen, die stiekem een beetje verliefd is op een populair meisje.
Je leert hem goed kennen in dit boek en ik vind het hartstikke leuk dat er weer eens een jongen een hoofdpersonage is in een YA-boek. Ik ben dat nog niet zo veel tegengekomen.
In ‘The Caster Chronicles’ (Kami Garcia & Margaret Stohl) vond ik het ook zo geweldig dat het was geschreven vanuit Ethans perspectief.

Een ander personage dat echt mijn hart heeft gestolen, is Gabriel de labrador. Het beste maatje van Aaron die nooit -maar dan ook echt nooit- Aarons zijde verlaat. Hij vecht zelfs mee tegen gemene engelen, zonder te vrezen voor eigen leven. Een echte beste vriend, dus!
Omdat Aaron met dieren kan praten, heeft hij dus hele conversaties met Gabriel en die zijn zo leuk! Gabriel maakt het allemaal een beetje luchtig.
In ieder boek heb je altijd wel een personage dat het allemaal een beetje minder ernstig maakt. Zo heb je in ‘The Iron Fey’ (Julie Kagawa) Puck, en in ‘The Caster Chronicles’ heb je Link. In ‘The Fallen & Leviathan’ heb je dan dus Gabriel.
Verder heeft het boek heel veel bijpersonages en soms moest ik echt even goed nadenken wie wie ook alweer was en welke rol hij had en aan wiens kant hij stond. Beetje jammer.

Het boek is echt een aanrader en gelukkig heb ik de rest van de serie ook op de plank staan!
Oja… Het is een YA, maar verwacht absoluut geen romantiek. Als dit boek ergens niet omdraait, is het wel liefde. Het draait echt puur om Aaron en zijn acceptatie van zijn ware aard en de profetie.

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuldster leeg

Auteur: Thomas E. Sniegoski The fallen cover
Orginele titel: The Fallen & Leviathan
Serie: The Fallen #1
Genre: Young Adult – Fantasy
Uitgeverij: Simon & Schuster – Pulse
Datum uitgave: maart 2010
Pagina nummers: 517
ISBN: 9781442408623