For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels. To live in a palace and compete for the heart of gorgeous Prince Maxon.

But for America Singer, being Selected is a nightmare. It means turning her back on her secret love with Aspen, who is a caste below her. Leaving her home to enter a fierce competition for a crown she doesn’t want. Living in a palace that is constantly threatened by violent rebel attacks.

Then America meets Prince Maxon. Gradually, she starts to question all the plans she’s made for herself—and realizes that the life she’s always dreamed of may not compare to a future she never imagined.

TBH, ik begon met het lezen van dit boek omdat ik me verveelde. Ik moest namelijk op een aantal mensen wachten want ik was te vroeg gearriveerd. Op mijn telefoon had ik nog wat epubs staan waaronder dit boek.ik had Madelon al zo vaak gehoord over dit boek, hoe geweldig het is. Mij leek het te zoetsappig en ik moest te vaak denken aan het tv-programma The Bachelor. Nou, mij niet gezien…

Uit verveling begon ik dus met lezen. En ik was al heel snel verslaafd. Ja, het boek kan af en toe zoetsappig zijn maar precies in de juiste mate.
Hoewel het verhaal wel lekker cliché is, vond ik bepaalde wendingen toch onverwacht en dat maakt het voor mij een stuk interessanter om door te lezen.

America Singer is echt een leuke meid met genoeg pit. Ja, ik mag haar wel. Andere personages blijven redelijk oppervlakkig waardoor je ze niet kent en ook niet echt een mening kunt hebben over hen. Al deel je snel de mening van America over de andere dames.
Mijn liefde voor de boekhunks: Prince Maxon en Aspen was nergens te vinden. Ik vond beide kerels niet zo veel aan. Maar toen kwam er een moment… Ik was op slag verliefd Op Maxon. Zooo schattig!

In de tijd dat ik dus wachtte op de rest heb ik The Selection verslonden en ga ik nu snel verder met deel 2.

Thnx Madelon, misschien moet ik toch wat vaker naar je luisteren 😉

The Selection is naar mijn inziens een aanrader als je een redelijk luchtig verhaal wilt lezen over een groepje meiden dat strijdt om het hart van een knappe prins.

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

Auteur: Kiera Cass  cover selection
Serie: The Selection #1
Genre: Young adult
Datum verschijning: maart 2013
ISBN: 9780062059949
Uitgeverij: Groothandel – HPUS
Aantal pagina’s: 327