Ja ja! Het is weer donderdag! We naderen de maand december en dat geeft ons een mooie gelegenheid om terug te blikken op het afgelopen jaar. Dit keer een muzikale Top Ten Thursday (natuurlijk georganiseerd door de Lady Library) met de beste liedjes van 2014! 

Op nummer 1 in mijn lijstje staat In Your Arms van Chef’ SpecialDe muziek van de band uit Haarlem is een beetje een mix van vanalles; rap, ska, pop, rock, funk en een beetje reggae. Inmiddels een beetje te vaak gehoord maar het nummer verdient een bijzonder plekje in mijn muzikale hart.

 

2. Thinking out Loud – Ed Sheeran

De nieuwe single van guitar hero Ed Sheeran kende ik al een tijdje; prachtig in al zijn eenvoud!

3. Calvin Harris ft. John Newman – Blame

Normaal ben ik niet heel erg van de EDM maar Blame vind ik een ontzettend lekker nummer. Iets trager en meer down tempo dan zijn vorige singles maar tegelijkertijd ook een een veel vollere plaat waar de soulvolle stem van John Newman een echte toevoeging op is!

4. Animals – Maroon 5

Shirley zal raar kijken als ze dit nummer op mijn lijstje ziet verschijnen. Ik heb nogal moeite met artiesten en bands die live niet waar kunnen maken wat ze in de studio hebben opgenomen. Adam van Maroon 5 maakt het alleen op een goede dag waar en de rest van het live materiaal dat ik heb gehoord is op z’n zachts gezegd teleurstellend. Toch vind ik Animals een heerlijk nummer!

5. Idina Menzel – Let it Go

Disney liedjes vinden vaak hun weg naar mijn hart. Idina Menzel is mij geen onbekende; tijdens mijn examen op de middelbare school zong ik samen met een klasgenoot het nummer Take me or leave me en sinds die tijd volg ik haar op de voet. Het nummer is zoals veel Disney nummers geschreven met een bevrijdende en krachtige boodschap voor jonge meiden.

6. Stay With Me – Sam Smith

Persoonlijke held Sam Smith veroverde mijn hart vorig jaar al met zijn debuut-single La la la en zijn hele repertoire staat in mijn geheugen gegrift. Zonder moeite zing ik alle liedjes van voor tot achter mee en ik kan ontzettend genieten van zijn heerlijke falsetstem. Sam live meemaken is een ervaring op zich en een echte aanrader!

 

 

7. Sam Smith – Restart

Nog eentje dan! Een liedje dat me past als een comfortabel jasje. Restart is de vierde en nieuwste single van debuutalbum In the Lonely Hour. Als je de video bekijkt zul je vermaakt worden met soulvolle, funky muziek en krijg je een kijkje in het drukke leven van Sam.

8. The Script – Superheroes

Een van mijn all time favoriete bands. The Script bracht Superheroes uit als eerste single van hun nieuwe album No sound without silence. Het bijzondere van de liedjes van The Script vind ik hoe toepasbaar ze zijn op mijn eigen leven. Soms betrap ik mezelf op de gedachte dat ik zo’n nummer zelf geschreven zou kunnen hebben en dat is met Superheroes ook het geval.

9. Iggy Azalea – Black Widow ft. Rita Ora

Oeh! Soms ben ik een beetje rebels en dit nummer werkt lekker mee als ik in zo’n bui ben. Crank up the volume, niet aan de buren denken en meeblèren.

10. Clean Bandit ft. Jess Glyne – Rather Be

Megahit Rather Be mag niet ontbreken op mijn lijstje! Ik heb gekozen voor een live uitvoering van het nummer omdat ze hierin laten zien dat je elektronica heel mooi en goed kunt combineren met echte instrumenten. De dames laten ook horen hoe goed ze op elkaar ingespeeld zijn waardoor hun harmonieën erg mooi uit de verf komen. Leuk om naar te kijken, geweldig om naar te luisteren, makkelijk om mee te zingen en een heerlijke tekst!

Dit was ‘m weer! De Top Ten Thursday van deze week! Welke nummers hebben het tot jouw top 10 geschopt?