De perfecte combi van draken, liefde en gevaar. “Cassian heeft me gewaarschuwd dat ik maatregelen kan verwachten voor wat ik heb gedaan. Ik ben Will kwijt. Tamra is in shock of nog erger. Mam kan me nauwelijks meer aankijken. De gebeurtenissen van deze avond staan op mijn netvlies gebrand. Hoe mijn mensenhuid veranderde en ik voor de neus van Wills familie manifesteerde in mijn draki-gedaante.” Jacinda heeft een grote fout gemaakt en moet gedwongen terug naar haar draki-kolonie. Dit betekent dat ze eindelijk weer kan zijn wie ze echt is, een draki, maar ook dat ze Will moet achterlaten en haar straf onder ogen moet zien. Het valt Jacinda zwaar om zich weer aan te passen en de enige die haar hierbij wil helpen is Cassian, de jongen die voor haar bestemd lijkt te zijn. Stukje bij beetje weet ze haar draai te vinden, totdat er ineens een buitenstaander in het draki-dorp opduikt. Will. Hij blijkt op zoek te zijn naar Jacinda en is niet van plan zonder haar weg te gaan.

Wat me als eerste opvalt aan het vervolg op de spannende Firelight, ja dat er weinig verwijzingen zijn naar het eerste deel en/of flashbacks. Vanish is geschreven alsof je van de laatste pagina van Firelight direct doorgaat naar de eerste pagina van dit verhaal. In mijn geval is dat zo, maar tricky vind ik het wel.

Maar goed, het fijne daar aan is wel dat ik het idee heb dat ik 1 lang verhaal lees – wat in feite ook is. Vanish is heel wat pagina’s dunner, net zo spannend maar minder vlot geschreven. De emoties zijn minder intens en de tijd vliegt voorbij in het boek waardoor je niet helemaal voelt wat Jace schijnt te voelen. Beetje jammer.

De gebeurtenissen zijn verrassend waardoor de wendingen onverwacht komen. Een pluspunt van dit verhaal.

Het jammere is weer dat ie-de-re kerel in dit boek verliefd is (of haar in ieder geval wil) op Jace. Alsof er geen andere meiden bestaan? Klink ik jaloers? Nee, maar het is gewoon zoo cliché.

Verder is Vanish wel een spannend boek met een cliffhanger. Snel door met deel drie zodat ik eindelijk kan weten hoe dit verhaal afloopt – en met welke kerel Jace naar huis gaat!

Vanish is in het Nederlands bij Blossom Books verschenen onder de titel: Achter de nevel.

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

Auteur: Sophie Jordan cover vanish
Serie: Firelight #2
Genre: Young adult – Fantasy
Datum verschijning: September 2012
ISBN: 9780061935114
Uitgeverij: HarperCollins Pubslishers Inc.
Aantal pagina’s: 294