Als Omega Point wordt vernietigd, weet Juliette niet of de rebellen, haar vrienden of zelfs Adam nog leven. Om Het Herstel voor eens en voor altijd te vernietigen, is ze nu afhankelijk van Warner. De enige persoon van wie ze nooit had gedacht hem te kunnen vertrouwen, maar wel degene die haar leven redde. Hij belooft Juliette te helpen – maar dat is niet het enige wat hij wil met haar…

Lang heb ik gewacht op dit derde deel. En afgelopen verjaardag kreeg ik hem dan als cadeau! ūüėÄ
Het is het derde boek dat ik lees in 2015 en tot nu toe de eerste die ik vijf sterren geef. Het is lang geleden dat ik een boek vijf sterren heb gegeven.

Ik zal eerlijk bekennen dat ik me best wel heb ge√Įrriteerd en ge√ęrgerd aan Juliette zelf. Nee, zij is absoluut niet mijn favoriet. Al vond ik haar in dit boek een veel fijner persoon dan in de voorgaande delen. Ze leert zichzelf kennen, ze leert voor zichzelf opkomen en ze leert eindelijk te luisteren naar zichzelf. Ik begrijp uiteraard dat dat niet zo makkelijk is, als je Juliette’s verleden hebt. Maar ik ben opgelucht dat het haar gelukt is.

Personage Warner heeft me zeer goed verrast. We leerden hem al eerder kennen in zijn eigen novella, maar in Vertrouw me kwam hij nóg beter uit de verf. In tegenstelling tot Adam, die Рbegrijpelijk Рmoeite had met de gehele situatie. Kenji is mijn uiterst favoriet in dit boek. Zijn opmerkingen, zijn humor maar ook zijn acties, daden en steun. Híj moet een eigen novella krijgen!

Wat ik het meest prachtige vind aan deze trilogie, is de schrijfstijl van Tahereh Mafi. Ik ben zooooooo jaloers op haar woordgebruik, op haar beschrijvingen van emoties en situaties. Ik wil dat ook kunnen! Iedere keer sta ik versteld: hoe komt ze erop?
Eén van mijn favoriete is de volgende:

We zijn twee aanhalingstekens, in spiegelbeeld en op zijn kop, elkaar vastklampend aan het einde van deze levenslange veroordeling. Gevangen door levens die we niet zelf hebben gekozen.
Het is tijd, bedenk ik, om los te breken.

Enough said, toch?

Daarom vind ik dat er ook een compliment mag worden gemaakt naar Merel Leene, de persoon die dit boek naar het Nederlands is vertaald. Ik geloof heel goed dat het een knap lastig werk is – vooral met dit boek wanneer een auteur dergelijke zinnen gebruikt. Dus, vertaalster Merel is een topper!
Hieronder volgt nog een prachtig stukje:

20150109_160910

Vertrouw me is een prachtige afsluiter van deze spannende Touching Juliette-trilogie en heeft mij, net als zijn voorgangers, zeer goed vermaakt. Tahereh Mafi is hiermee een van de beste auteurs met de meest memorabele schrijfstijl. Ik ben benieuwd naar wat zij ons in de toekomst zal brengen.

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

Auteur: Tahereh Maficover vertrouw me
Originele titel: Ignite me
Serie: Touching Juliette #3
Uitgever: BlossomBooks
Genre: Young Adult – Fantasy
Datum uitgave: maart 2014
Aantal pagina’s: 421
ISBN: 9789020679731